Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili Ganire Paşayeva, Zonguldak’taki Türkiye-Azerbaycan ilişkileri konferansında konuştu. Paşayeva, “Yeni dünyanın tek bir kuralı var, gücün varsa haklısın. Gücün varsa ne istiyorsan yapabilirsin” diye konuştu.

Türk Ocağı Zonguldak Şubesi tarafından Genel Maden İşçileri Sendikasında Türkiye-Azerbaycan ilişkileri konulu konferans düzenlendi. Konferansa Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz ve davetliler katıldı. İki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından kürsüye gelen Ganire Paşayeva, Türkiye dışında Türkiye için canını verecek insanlar olduğunu söyledi. Çanakkale’de şehit olan ataların torunları olduklarını belirten Paşayeva, şöyle konuştu:
“Terör örgütü ve terörle zayıflatmak, çökertmek, bölmek, parçalamak isteyen güçler var. Onlar bir şeyi hiçbir zaman unutmasınlar ki; bu terörle mücadelede de sadece Türkiye içinde yaşayan insanlarımız var. Bu mücadelede gerekirse gelip canını verecek kadar milyonlarca Türkiye dışında Türk insanı var. Çünkü bu vatan bizim vatanımızdır, bu ulus bizim ulusumuz. Biz Çanakkale’de şehit olan dedelerin, ninelerin torunuyuz. Gerektiği an canımızı bile ‘of demeden’ kurban veririz. O yüzden ben inanıyorum ki birlik beraberlik içinde bu terörü kökünden kazıyacağız. İnşallah annelerimiz bundan sonra gözyaşları akıtmayacak. Şehitlerimizi her yerde ağırlar ve ziyaret ederiz ve onların karşısında hepimizin saygı ve sevgi ile eğiliriz. Çünkü onlar bizim vatanın, vatan sevdasının, vatan aşkının ne demek olduğunu canlarıyla ödeyen değerli azizlerdir.”

“ERMENİSTAN’IN İŞGALİ KAĞIT ÜZERİNDE KALDI”

Dünyada adaletin bittiğini uluslararası hukukun çöktüğünü iddia eden Ganire Paşayeva, yeni dünya düzeninin tek kuralının güçlü olanın kazandığı bir düzen olduğunu ifade etti. Gençlere çağrıda bulunan Paşayeva, sözlerine şöyle devam etti:
“Bugün dünyada adalet bitmiştir uluslararası hukuk çökmüştür, uluslararası örgütler de birkaç büyük güçlerin çıkarlarını savunan kurum haline gelmiştir. Bunu her toplantıda söylüyorum. En başında duran Birleşmiş Milletlerdir. Bugün Birleşmiş Milletler, güvenlik konseyinin 5 daimi üyesinin çıkarlarını savunan bir örgüt haline gelmiştir. Zor gerekirse zoru da kullanır. Ama işlerine gelmezse Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sinin Ermenistan’ın işgali altında olmasıyla ilgili aldığı kararlar, Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarından çıkması gerektiğini bir milyon Azerbaycan göçmeninin evine dönmesiyle ilgili kabul olunan kararlar öyle kağıt üzerinde kalır. Ona uygulatmak için Ermenistan’a küçük bir baskı yapmazlar."

Türk milleti olarak çok zor bir dönemden geçtiğimizi anlatan Paşayeva, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu coğrafyada da çok zor bir dönemden geçiyoruz. O yüzden de yapmamız gereken şeyler var ki yeni dünyanın tek bir kuralı var, gücün varsa haklısın. Gücün varsa ne istiyorsan yapabilirsin. İstersen uçaklarını alır bir bölgeyi bombalarsın. İstersen askerinle işgal edersin. Böylesi bir dünyada kendimizi korumanın yolu ne olabilir? Kendimizi nasıl koruyabiliriz? Ancak güç sayesinde koruyabiliriz. O güçte birlik ve beraberlikten, birbirimizi daha iyi sahiplenmekten geçiyor.”