Danimarka Ulusal Ajansı tarafından hibelendirilen "Waterworld" isimli Gençlik Değişimi projesi kapsamında "Worldest Organisation" adına Paydaş Eğitim ve Kültür Derneği üyeleri, 12-24 Haziran tarihleri arasında Danimarka 'da proje faaliyetlerine katıldı.

Paydaş Eğitim Kültür ve Sanat Derneği'nden proje koordinatörü Özlem Kaplan ise temsil noktasında gösterdikleri başarıdan dolayı genç üyelere teşekkür etti.

Katılımcılardan Furkan Sadıklar proje hakkında şu bilgiyi verdi:

"Grenå Produktionsskole tarafından Grenå’da düzenlenen Waterworld projesinde Danimarka, Türkiye, Romanya ve Makedonya’dan gelen katılımcılara, küresel ısınma hakkında farkındalık kazandırmak, toplumların işlevsel yönlerini ve toplum içerisindeki bireylerin görevlerini öğretmek , farklı kültürleri tanıtmak adına bir çok eğlenceli ve öğretici etkinlikler yapıldı. Katılımcıların gruplar haline çalışarak sal yapması etkinliğinde; katılımcılar grup halinde çalışmayı, bir topluluk olmayı ve topluluk içinde sorumlukları olan bireyler olduklarının farkına varmalarını amaçlarken bu etkinliğin arkasındaki düşünce katılımcılara küresel ısınma yüzünden suların yükseldiği ve her geçen yıl kara parçalarının küçüldüğünü hatırlattı.

Şahsen bu projede yer almanın bana okulda kazanamayacağım ve gerek gündelik hayatta gerekse ileride içinde bulunacağım iş hayatımda daha efektif kullanabileceğim beceriler kazandırdığını düşünüyorum. Örnek olarak salın inşası sırasında takım arkadaşlarım ile birlikte çalışırken koordine bir şekilde hareket etmeyi öğrendim ki grup halinde çalışmayı her zaman gereksiz bir şey olarak görmüştüm, bana göre birlikte çalıştığın insan sayısının artması başarı oranının düşmesi demekti ama etkili bir grup çalışmasının işleri ne kadar kolaylaştırdığını gördüğümde bu projeye katılmış olmanın benim için harika bir fırsat olduğunu anladım. Ayrıca proje süresince farklı kültürlere sahip insanlar ile iletişim halinde olmak ve onların kültürlerini öğrenmek çok keyifliydi."