Çatalağzı’nda kız öğrenciye uygunsuz mesaj gönderdiği için hakkında suç duyurusunda bulunulan ve kantin sözleşmesi iptal edilen A.A.’nın partisiyle ilgisi olmadığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun’un, iddia konusu olan şahısla çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.
 

İddiaya göre, Çatalağzı’nda 2 okulun kantinini işleten 50 yaşındaki A.A. 15 yaşındaki bir kız öğrenciye uygunsuz içerikli mesajlar gönderdi. Çocuğun durumu bildirdiği ailesinin savcılığa suç duyurusunda bulunması üzerine olay basına yansıdı. Halkın Sesi, pek çok gazetede de yer alan haberi, AK Parti’nin kurucu belde başkanlığını yapan, ardından Çatalağzı belediye başkan aday adayı olan ve tüm paylaşımlarımda AK Parti propagandası yapan A.A.’nın politik kimliğine vurgu yaparak verdi. Haberimiz üzerine dün bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, partisinin kurucu belde başkanlığını yapan A.A.’nın, 2004’te, Celil Uzun’un İl Başkanlığı, Hamdi Uçar’ın Merkez İlçe Başkanlığı  zamanında ihraç edildiğini, dolayısıyla haberin Halkın Sesi tarafından “kasıtlı yapılmış bir ilişkilendirme” olduğunu iddia etti.
 

A.A. TOSUN VE ÖZBAKIR’LA ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFINI BÜYÜTEREK KANTİNİNE ASMIŞ
 

Ancak Zeki Tosun’un tüm yerel gazetelerde yer alan açıklamasında “AK Parti çatısı altında bu tür basiretsiz ve kifayetsiz kişiler hiçbir zaman barınamamıştır, bundan sonra da barınamayacaktır” dediği A.A. ile birlikte çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Daha önce gazetemize, kantin işletmeciliği yaptığı okullarda öğrencilerin okula beslenme çantası getirmemesi için velileri uyardığı, beslenme listesi veren öğretmenleri tehdit ettiği duyumunu aldığımız ve bunu kamuoyuna duyurmak için yaptığımız haberde de kullandığımız fotoğraf, A.A.’nın işletmecisi olduğu kantinde çekildi. Halkın Sesi’nin ulaştığı bilgilere göre, işletmeci A.A., AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve zamanın Milletvekili Hüseyin Özbakır’la birlikte objektife gülümsediği fotoğrafı büyüterek uzun süre kantininin camına astı.
 

A.A.’NIN EYLEMLERİNE NEDEN SESSİZ KALDINIZ?
 

Halkın Sesi’ni yalanlamaya çalışırken arşivdeki görüntüleri unutan İl Başkanı Tosun’a kamuoyu adına soruyoruz:

2004’te partinizden ihraç edilen ve bizzat kendinizin “basiretsiz ve kifayetsiz” dediği kişiyle, il başkanlığınız döneminde neden böyle bir fotoğrafı çektirdiniz? Bu şahsın henüz birkaç ay önce yapılan il kongresi sırasında size açık destek verip sonrasında kutlamasına neden göz yumdunuz, sözlerini tekzip etmeyi neden düşünmediniz? A.A'nın, ateşli bir partili edasıyla, "Zonguldak İl başkanlığı seçiminde tekrar adaylığını açıklayan değerli Başkanım Zeki Tosun'a bugüne kadar yaptığı çalışmalarından dolayı, adaylığının yeniden Zonguldak'ımıza teşkilatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde yerel basına da yansıyan beyanatları hakkında şimdi ne düşünüyorsunuz?

Bu şekildeki şahısların gerek Zonguldak’ta, gerekse ülkede adının partinizle birlikte anılması bir tesadüf mü?