CHP 1’inci sıra milletvekili adayı Turpcu:

 “Posamızı çıkardılar”

 

CHP Zonguldak birinci sıra Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu, dün Çaycuma’ya bağlı Taşçılı, Kalafatlı ve Kadıoğlu köylerinde vatandaşlarla buluşarak seçim çalışmalarını sürdürdü.Genel Maden İşçileri Sendikası eski Genel Başkanı Ramis Muslu’nun da destek verdiği seçim çalışmalarına Çaycuma İlçe Başkanı Fuat Kalaycı, il genel meclis üyeleri ve partililer katıldı.

 

CHP Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu, Zonguldak köylerindeki nüfusun azalmasına dikkat çekerek, “Eskiden Zonguldak Türkiye’nin Almanya’sıydı ve Zonguldak vilayeti hep göçle kuruldu. Şuan posamızı çıkarttılar ve kendi kaderimizle bizi baş başa bırakıyorlar. Biz kömür çıkartmıyoruz ama Türkiye’de yanıyor. Fabrikalar bunu kullanıyor. 15 kat trilyona yakın para her sene dış devletlere kömür için veriliyor. Kömür yer altında yatıyor bizim gençlerimiz büyük kentlere asgari ücretle sefil oluyorlar. AKP’nin ne kalkınması ne de adaleti var. Buranın eskiden bakanları vardı ama 13 senedir bu bölgede bakanlığı da kaldırdılar. Çünkü bu bölgeyi defterden silmişler. İnşallah CHP olarak iktidar olacağız ve beni bir hemşeriniz olarak mahcup etmeyin.” dedi.


 

CHP Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu, 7 Haziran Genel seçimleri öncesinde başlattığı çalışmaları Taşçılı, Kalafatlı ve Kadıoğlu köylerinde vatandaşlarla buluşarak sürdürdü.

Turpcu’nun seçim danışmanlığından yapılan açıklamaya göre Genel Maden İşçileri Sendikası eski Genel Başkanı Ramis Muslu’nun da destek verdiği seçim çalışmalarına Çaycuma İlçe Başkanı Fuat Kalaycı, il genel meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Köylerde vatandaşlara seslenen Genel Maden İşçileri Sendikası eski Genel Başkanı Ramis Muslu, TTK’nın her geçen gün erdiğini ve kendi kendine kapanma noktasına geldiğini dile getirerek, “TTK Üzülmez Müessesesinde görev yaptım, sendikada genel başkanlığı görevini taşıdım. Rahmetli Mehmet Tezel ile çalışma fırsatı buldum. Ben TTK ile ilgili bir şeyler ifade etmek istiyorum. Eskiden bu bölgeden TTK’nın araçları gidip geliyordu. Bugün geldiğimiz nokta ise vardiyalar iptal oldu ve gündüz tek vardiya çalışıyor. 40-50 binlerden 8bin 500 kişi çalıştıyor. Armutçuk’tan Amasra’ya kadar çalışan sayısı bu. AKP iktidarı TTK’yı kapatmayacağız diyor ama zaten kendiliğinden kapanıyor. Emekli olanlar oluyor ama yerine işçi alınmadığı için kurum küçülüyor. Eskiden Dilaver ve Çaydamar işletmesi vardı, kapatıldı. Şimdi sıra Üzülmez’de, Armutçuk’ta, Amasra’da. TTK Genel Müdürümüzün yer altı ihtiyacını belirledi. 14500 kişinin çalışması gerekiyor. Şuanda acilen 3200 kişi alınması gerekiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mitingde bu kurumu yaşatacağım ve işçi alacağım dedi. 5 bin kişinin de sözünü verdi. CHP’ye sahip çıkmak sadece partiye oy vermek değil. Geleceğinize, Zonguldak’ımıza bölgemize sahip çıkacağız. Şerafettin Bey bizim hemşerimiz. Hemşerimize sahip çıkmak bizim her şeyden önemli. Buraya ne adaylar geldi. Seçimden sonra hiçbirini göremedik. Birbirimize sahip çıkıp Zonguldak’a ve ülkemize sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

SADAKA DEĞİL, HAKKIMIZI İSTİYORUZ

CHP Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu ise konuşmasında yıllardır Zonguldak’ın ülkeye çok büyük katkılarının olduğunu fakat hükümetlerden istediğini alamadığını vurgulayarak, “7 Haziran’a 17 gün kaldı. Bu hükümet 3 dönemdir iktidarda. Ben bakıyorum oy durumlarına göre burada çok üstün olarak birinci çıkmış. Sadece burada değil tüm köylerimizde nüfus azalıyor. Eskiden Zonguldak Türkiye’nin Almanya’sıydı ve Zonguldak vilayeti hep göçle kuruldu. Şuan posamızı çıkarttılar ve kendi kaderimizle bizi baş başa bırakıyorlar. Biz kömür çıkartmıyoruz ama Türkiye’de yanıyor. Fabrikalar bunu kullanıyor. 15 kat trilyona yakın para her sene dış devletlere kömür için veriliyor. Kömür yer altında yatıyor bizim gençlerimiz büyük kentlere asgari ücretle sefil oluyorlar. AKP’nin ne kalkınması ne de adaleti var. Buranın eskiden bakanları vardı ama 13 senedir bu bölgede bakanlığı da kaldırdılar. Çünkü bu bölgeyi defterden silmişler. 19 Mayıs tarihinde başbakan geldi. Ne TTK ne Filyos ne de kalkınmayla ilgili hiç bir şey söylemedi. Bizim bütçemizde Zonguldak’a bir şey yok dedi. İnşallah CHP olarak iktidar olacağız ve beni bir hemşeriniz olarak mahçup etmeyin. Türkiye’nin her yerinde sıkıntı yaşıyorlar. Kendiniz için, aileniz için, torunlarınız için CHP demeniz gerekiyor” dedi.

Öte yandan köylülerle uzun süre sohbet eden Turpcu’ya vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.