“EREĞLİ İL OLMAZSA DÜZCE’NİN İLÇESİ OLSUN”

 

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ‘Benim evim’ dediği Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Kent gündemiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Posbıyık, “Bir kentin Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü kirada oturuyorsa sözün bittiği yerdeyiz. Ereğli’nin İl olmasından başka çaresi yok, olmazsa Düzce’nin ilçesi olalım, teşvik alalım” dedi.

 

CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul da Ereğli’ye yatırımların bir el tarafından engellendiğini söyleyerek, “Zonguldak Ereğli’yi üvey evlat görüyor” diye konuştu.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, belediye meclis üyeleriyle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. ‘CHP benim evim’ diyen Başkan Posbıyık, kent gündemiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

-KENDİ EVİME İSTEDİĞİM ZAMAN GELİRİM-

CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul ve yöneticiler tarafından parti binasında karşılanan Başkan Posbıyık, birlik, beraberlik mesajları verdi. ‘Kendi evime isteğim zaman gelirim’ diyen Posbıyık, şunları söyledi:

“Daha önce partime iade-i ziyarette bulunmuştum. Diğer partileri ziyaret ederken buraya da bugün ziyarete geldim. ‘Partiye gitmiyor’ diyorlar falan. Ereğli dedikoduyu sever. Burası benim evim. Kendi evime istediğim zaman gelirim. Burası her üyenin evidir. Dolayısıyla tevatür laflar falan maalesef söyleniyor. Biz her zaman ilçe başkanımızla ilçe yönetimiyle, dostlarımızla, arkadaşlarımızla, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla birlikteyiz. İçinde bulunduğumuz ortamda birlik ve beraberlik içinde olmamak mümkün değil. Ülke çok büyük sıkıntılardan geçiyor, çok büyük dertler var, problemler var. 2-3 gün evvelki krizi hep beraber izliyoruz, ne olduğunu…

-EREĞLİ’DE BİR YATIRIM YOK-

Ülkenin yarın sabah ne olacağını bilemiyoruz. Ülkede sıkıntılar varken Ereğli’de bir hayli sıkıntılar var. Daha dün yerel gazeteleri okurken gazetelerimizin başlıklarında ilçe gençlik spor müdürlüğünün il gençlik spor müdürlüğünün yatırımları diye baslık atmışlar. Orada maalesef en büyük payı alan merkez ilçe diyor. Ama Ereğli’ye hiçbir şey yok sadece yatırım durumunda olan havuzdan bahsediyor. HavuzU biliyorsunuz Ereğli ödeneği daha önce çıkmıştı, Kilimli’ye aktardılar. Duyduğum kadarıyla Kilimli’de yüzücü bulmak için evlerden taşıma yapıyorlar. Ereğli’de bir yüzme havuzu açılsa öyle zannediyorum ki herhalde yetmez, yani o kadar ilgi var, yüzücü var. Ama maalesef nedense Ereğli’de hiçbir yatırım yok. Daha yeni İlçe Müdürü, benden Gençlik Spor Müdürlüğü’nün yanındaki basket sahasını istedi. “Buraya tenis kortu yapabilir miyiz” dedi. Tabii yatırım gelsin de ne olursa olsun, dedik. Verdik, dedik. Sağlık ocağı ile İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü arasındaki yeri… Ama o da yok yatırım programında. Zonguldak’ta iki tane tenis sahası için ödenek ayrılmış.

-SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ-

Arkadaşlar, semt sahası vardır. Stat vardır. Stadyum vardır. Burada stadyum yok. Burada stat var. Stadyum Zonguldak’ta var. Ereğli en büyük liçe, 120 bin nüfusuyla Zonguldak’tan daha fazla nüfusu var. Semt sahası da yok burada ama incelerseniz yazıyı Perşembe’ye, diğer beldelere semt sahaları için yatırım yapmışlar. Ereğli’ye yatırım yok. Türkiye’de sıkıntılar çok. Birlik ve berberlik içinde olmamız lazım, onun için anlatıyorum. Ereğli’de hiçbir şey yok.

Yani Allah rızası için beni iyi dinleyin. Ereğli de Zonguldak’ın en büyük ilçesi. İlden daha kalabalık. Ereğli’de kaymakamlık kirada oturuyor. Devletin Kaymakamlığı kirada oturuyor. Ereğli’de Emniyet Müdürlüğü vatandaşın evinde kirada oturuyor. Başka bir şey söylemeye gerek var mı acaba. Sözün bittiği yerdeyiz. Bütün ilçeler bitirmiş. Kozlu yaptı, bize gelecek ödenek oraya gitmişti zaten, orası yaptı.

-CHP’Lİ BELEDİYE DİYE VERMİYORLAR-

Geçen Hüseyin Orhan da yazmış; GES konusunda. Güneş enerjisi kuracağız. Her şeyi hazırladık. Avrupa fonundan yardım alıyoruz, yardımın alınması için yeri buluyoruz. Sütlüce Köyü’nden araziyi kiralamak üzere... Ama CHP’li belediye diye yeri bize vermiyorlar. Ereğli – Devrek yolu için bitmeyen aşk yolu, yine siyasi lafları söylüyorlar yapılıyor, gidiliyor, falan, hikaye, hepsi hikaye.

-MİLLETVEKİLLERİ ÇELME TAKIYOR-

Üniversite kampüsü için hakkını vermek lazım, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Saadet Oruç Hanımefendi dışında bize yardım eden yok. Ellerinden geldiği kadar da çelme takıyorlar. Milletvekilleri başta olmak üzere... Bu gerçekleri herkesin bilmesi lazım. Hiç kimse çıkıp söylemiyor ama birilerinin her şeyi göze alıp söylemesi lazım. Birinin bunları söylemesi lazım. Ben o grevi yapmaya çalışıyorum, bana kavgacı da diyorlar.  Benim kavgayla falan bir işim yok. Ereğli halkının hakkını korumaya çalışıyorum. Demokratik hakların korunması lazım. Her zaman ifade ettiğim gibi, Ereğli’deki insanlar kuzu gibi. Milletvekilleri öyle. İlçeler öyle, her taraf öyle. Endüstri Bölgesi buraya kurulsun diye Allah razı olsun başta Hamdi Uçar olmak üzere büyük gayret gösteriyorlar! Ereğli’ye verilmesi gerekenleri, eğer kurulursa bir takım gelirleri, Zonguldak İl Özel İdaresi’ne almak için uğraşıyorlar.

-EREĞLİ’DE DENGELER BOZULDU-

Ereğli’de hiç uğraşan yok. Biz bu islerle uğraşıyorduk ama son 3-4 aydır Ereğli’de  dengeler bozulmaya başladı. Yaptığımız islere de engel olmaya başladılar. Ben anlamıyorum, derenin kenarına dünyanın parasını harcıyorum. Ödeneği yok DSİ’nin belediye olarak biz yapıyoruz, bunu bile siyasetçiler şikayet ediyor. Hatta kendi partimin içinden bile açık acık şikayet edenler var. İnanamıyorum yani. İnsan bindiği dalı keser mi! Ben anlamıyorum. Ben yüreklilikle yapmaya devam ediyorum. Hırsızlık yapmıyoruz ki beni asacaklar mı yani hiçbir şeyden de korkmuyorum.

-EREĞLİ’DEN İŞÇİ ALINMIYOR-

Ereğli’de Erdemir’e işçi alınmıyor bazı mübarek şehirlerden geliyor. Mübarek şehirlerin mübarek adamları, adam gönderiyor. Kırıkkale gibi İstanbul, Ankara gibi… Buradan alınmaz. Buradan kim alınmaz, kim alınır… Asgari ücretle dışarıdan adam buraya gelmez. Asgari ücretle çalışacak adamları Ereğli’den alıyorlar, adamı olanları alıyorlar. OYPA’ya alıyorlar. OYPA’da 22 yıldır çalışan, her seçim de sizi kadroya alacağız, denilen çocukları da kadroya falan almıyorlar. Ereğli’de haksızlıklar diz boyu.

-EREĞLİ İL OLSUN, YOKSA DÜZCE’NİN İLÇESİ OLSUN-

Ereğli’nin il olması lazım arkadaşlar. Mutlaka il olması lazım. Ereğli’nin başka kurtuluşu yok. Açıklıyorum; Ereğli üvey evlat. Bürokratlar da siyasetçiler de hiçbir şey vermemeye çalışıyorlar.  Ey Demir Çelik fabrikaları sen buradan adam almazsın, bizi her gün zehirliyorsun, bakın şehirlere... Çevre Genel Müdürlüğü’nün duyurularına bakın, bisiklete binmeyin, yürümeyin, diyor. Hiç kimse ses çıkarmıyor. Ereğli halkı zehirlenmekten memnun falan, mutlu oluyor. Ben de ses çıkarmıyorum artık. Kanser oluyoruz. Lösemi oluyoruz. Kimseden ses çıkmıyor. Çocuklar, torunlar zehirleniyor, kimseden ses çıkmıyor. Ben niye bağırayım, diyorum. Erdemir Ereğli’ye 1 lira vermiyor. Ereğli’nin boğazını sıkmaya çalışıyor. Erdemir’e sesleniyorum: Bütün yönetim yapılarını genel merkeze, İstanbul’a taşıdın. Buradan satış müdürlüklerini falan İstanbul’a taşıdın. Burada sadece fabrika kaldı. Bir de ne yapıyorsun: Ereğli Vergi Dairesi’ne vergiyi yatırıyorsun. Kazandığın paraların vergisini Ereğli Vergi Dairesi’ne yatırıyorsun. Sanki Ereğli’de çok büyük gelir var gibi bir imaj yaratıyorsun. Dolayısıyla biz teşvik bölgelerinin arasına da giremiyoruz. Bu kadar vergi toplandığına göre teşviğe sokmaya gerek yok, diyor yukarıdakiler haklı olarak. Madem yönetim kurullarını topladın satış- alım İstanbul’a götürdün, götür. Buradan vergini de dışarıya İstanbul’a götür hiç olmazsa burası da teşvik bölgesine girer. Ereğli ya il olmalı ya Düzce’ye bağlanmalı. Teşvik alırız hiç olmazsa insanlarımız az kalmazlar, işsiz kalmazlar. Gençler nişanlısından, karısından ayrılıp İstanbul’da Yalova’da Tuzla’da koloni halinde yaşıyor. Bu memlekete yazık, günahtır diyorum. Çok da üzülüyorum. Herkes üzülüyor muhakkak ama mutlaka bir şeyler yapmak lazım. Erdemir’e karşı da bir şeyler yapmamız lazım.

-MİLLETVEKİLLERİ BURANIN ÖNÜNÜ KESİYOR-

Milletvekilleri, hepsi de buranın önünü kesiyor. Alemdar Gemisi’nin 100. Yılı bize İstiklal madalyası verin diyoruz 5 milletvekili bir araya gelecek bir önerge altına imza atacaklar, vermiyorlar. Bu Ereğli’de ne var ben bilmiyorum. Ereğli’ye karşı müthiş bir üvey evlat muamelesi var. Ben burada ilçe yöneticilerimin arasında vatandaşlarımıza, basın mensuplarına, herkese açık yüreklilikle söylüyorum. Bir ilçenin Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü kirada oturuyorsa burası sözün bittiği yerdir. Öbür taraflardaki ilçelere de tenis kortları semt sahaları, stadyumlar yapılıyorsa burası sözün bittiği yerdir. Herkesin bunu şapkasını önüne alıp düşünmesi lazım.”

ERTUĞRUL: EREĞLİ ÜVEY EVLAT POZİSYONUNDA

CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul da Zonguldak’ın Ereğli’ye üvey evlat muamelesi yaptığını ve bazı eller tarafından yatırımların engellendiğini belirterek şunları söyledi:

“Sayın başkanımızı evinde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. AK Parti iktidarının Zonguldak’a bakış açısı belli. Sayın başkanımızın dediği gibi... Ereğli nasıl üvey evlat pozisyonundaysa Zonguldak da AK Parti iktidarında yatırımsal anlamda ve teşvik anlamında maalesef üvey evlat görünümünde. Tüm Türkiye’de nüfus artarken bu süreç içerisinde Zonguldak’ın nüfusunun azalmasından bu belli. İktidar ne kadar Zonguldak’a sağırsa, maalesef Zonguldak da Ereğli’ye karşı aynı şekilde sağır. Sayın Başkanımın belirttiği gibi Ereğli’nin çoktan hak ettiği yatırımları buraya almakta sıkıntılar yaşanıyor, başarılamıyor çoğu zaman.  Bürokratik olarak engelleniyor. Bunu aşmanın yolu çok ciddi şekilde bu şehirde birlik sağlamaktan geçiyor. Yoldan kimi çevirseniz herkesin aynı şekilde fikir birliğine varmış olduğunu görürüz. Birlik beraberlikle hakkımızı kopartmamız gerekiyor. Üniversite konusunda olduğu gibi… Başkanımın belirttiği diğer konularda olduğu gibi… Birliktelik sağlanmadan maalesef Ereğli’de bir gelişim ve ilerleme sağlanması çok zor görünüyor.

-EREĞLİ KADERİNE TERKEDİLMİŞ-

Ereğli tamamen Zonguldak tarafından kaderine terk edilmiş durumda. Üniversite konusunda çok ciddi birliktelik sergilendi. Bürokratik işlemler hızlı bir şekilde ilerlerken bir anda olaylarda yavaşlamalar görülmeye başlandı. Burada bir el Ereğli’ye gelecek olan yatırımların önünü kesiyor. Bunu ancak birlik ve beraberlik içerisinde çalışarak aşabiliriz. Kendi partim adına, Genel Merkezimiz, Milletvekillerimiz, İlçe Örgütü, Sayın Başkanımız, Belediye Meclis üyeleriyle birlikte tek yumruk halinde mücadele etmeliyiz ki bu şehre verebileceğimiz hizmetin en fazlasını verebilelim.

-BAŞKANIMIZIN DESTEKÇİSİYİZ-

Biz Ereğli’ye bu hizmeti verirsek bundan Zonguldak da faydalanır. Ereğli her zaman olduğu gibi Zonguldak’ın lokomotifi olacaktır. Bu çalışmalarda ben Sayın Başkanımıza ve Meclis Üyelerimize sonsuz başarılar diliyorum. Ereğli’nin yararına olan bu çalışmalarda sonuna kadar kendilerine her zaman destek de olduk, olmaya devam edeceğiz. Başarılar diliyorum. Bugün kendi yuvalarında kendilerini ağırlamaktan mutluluk duyduk.”

Başkan Posbıyık, CHP’li yöneticilerle bir süre sohbet ettikten sonra ziyaretin anısına İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul’a Herkül heykeli hediye etti, hatıra fotoğrafı çekildi. (Haber Merkezi)