Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 21.Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’ne katılacak sanatçıları açıkladı. 5 Temmuz akşamı Gülşen ve Volkan Konak, 6 Temmuz akşamı Hadise ve Murat Boz, 7 Temmuz akşamı Koray Avcı ve Yıldız Tilbe sahne alacak.

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 5-6-7 Temmuz’da gerçekleşecek Festivalde yer alacak etkinlikler için ilçedeki Sivil Toplum Kuruluşları’yla yaptığı toplantıda, 21.Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’ne katılacak sanatçıları açıkladı.

AKM Nikah Salonu’nda, ilçedeki STK’lar ile buluşan ve festival için görüş ve önerilerini alan Başkan Halil Posbıyık, 21.Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivalinin ilk akşamı Gülşen ve Volkan Konak, ikinci akşam Hadise ve Murat Boz, üçüncü akşam Koray Avcı ve Yıldız Tilbe’nin sahne alacağını açıkladı.

STK’LAR 31 MAYIS’A KADAR GÖRÜŞ BİLDİRECEK

Başkan Posbıyık, Festival hazırlıklarının iyi bir noktaya geldiğini belirterek; “2013 yılında ‘Türkiye’nin En Büyük Festivali’ ödülünü almanın gururu ile 5 yıllık aranın ardından ‘Yeniden Sevgi, Barış, Dostluk’ diyerek devam ediyoruz. Ön hazırlıklar bitmek üzere, iyi bir noktaya geldik. Önümüzde kısa bir zaman var. Bu yıl Festivalimiz 5-6-7 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor, tüm ekibe şükranlarımı sunuyorum. Her zaman olduğu gibi sizlerden önerilerinizi bekliyoruz. Sizlerin görüş ve önerileri bizim için önemli. Festivalde görmek istediğiniz gruplar, olmasını istediğiniz etkinlikler konusunda görüş ve önerilerinizi 31 Mayıs’a kadar Kültür Müdürlüğü’ne bildirebilirsiniz. Tüm görüşleri Festival Yürütme Kurulu değerlendirecek, size kısa süre içinde geri dönüş sağlanacak” dedi.

STANT SATIŞINDA ÖNCELİK İLÇE ESNAFININ

Festival stantlarının satışına başladıklarını ve önceliği ilçe esnafına vereceklerini söyleyen Başkan Posbıyık, şunları söyledi: “Bu yıl da festivalde gıda satışı dışında stantlar kurulacak. Haziran 15’ten Eylül 15’e kadar açık kalacak. Stantlarımızın bedeli 3 bin TL.  Stant almak isteyen banka Festival hesabına ilgili rakamı yatırıp, dekontunu getirerek standını alacak. Bu konuda önceliği ilçemiz esnafına vereceğiz. Satışlara başladık. Cuma günü akşamına kadar Ereğli esnafından gelen talepleri değerlendireceğiz. Satışı bu sürede sadece bu bölgedeki insanlara yapacağız. Cuma günü akşamına kadar arzu ettiğimiz hedefe ulaşamadığımız taktirde dışarıdan gelenlere satış yapacağız.”

“TARKAN SENEYE BİZİMLE OLACAK”

Başkan Posbıyık, Tarkan’ın önümüzdeki yıl Ereğli’de olacağını belirterek; “Festivale 5 senelik bir özlem var. Bu özlemden sonra bu yıl kalabalık yüzdesinin çok fazla olacağını düşünüyorum. Sanatçılar konusunda hem taleplere baktık, hem sandıklardaki sonuçları inceledik. İmkanlarımızı da düşünerek sanatçılar konusunda kararımızı verdik. Bu yıl Tarkan gelemiyor çünkü Eylül ayına kadar tüm programı tamamen dolu Almanya’da. Türkiye’de olduğu zaman dilimlerinde Harbiye açık hava konserleri planlı. İnşallah seneye bir aksilik olmazsa bizlerle olacak” dedi.