Zonguldak’tan Şanlıurfa’nın Aşkale ilçesine sürgün edilen KESK’e bağlı Haber-Sen Genel sekreteri İbrahim Damatoğlu, PTT çalışanlarının sağlık emekçilerinden sonra en riskli grup olduğunu iddia ederek,  “Ülkemize gelmekte olan Covid 19 aşılarından, PTT emekçilerinin,  öncelikli olarak ve ücretsiz şekilde yararlandırılmasını istiyoruz” dedi.

 

PTT Genel Müdürlüğünün,  pandemi sürecinde, çalışan sağlığının korunmasındaki duyarsızlığını eleştirdiği için gerekçesiz olarak, Zonguldak’tan Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine sürgün edilen KESK’e bağlı Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Damatoğlu, bir video mesajıyla kamuoyuna seslenerek, PTT emekçilerinin Covid 19 aşısından öncelikli olarak yararlandırılmasını istedi.  Damatoğlu yayımladığı mesajda, “Son süreçte yaşadığımız hadisleri birçok sendika, oda ve kamuoyu gayet iyi bilmektedir. Sendikamızın pandemi sürecinde yaklaşık 8-9 aydan beri verdiği mücadeleden dolayı ben ve benden önce de bazı sendikacı arkadaşlarım cezalandırıldı. Bunun sebebini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi.

 

ANNEM BABAM PTT’Cİ, BEN PTT PARASIYLA OKUDUM, PTT’Cİ OLDUM

Kendisinin aynı zamanda babadan ve anneden dolayı bir PTT’ci olduğunu söyleyen Damatoğlu, “Babam Zonguldak PTT Başmüdürlüğünün kurucularından eski sağlık müdürüdür. Annem de PTT’den emeklidir. Annem ve babamdan aldığım PTT bayrağını şimdi ben ilerilere taşıyorum. Onların PTT’den kazandığı aylıklarla okudum ve PTT’ci oldum. 28 yıllık PTT hizmetim var. Şimdi de kendi oğlumu PTT geliriyle yetiştiriyorum. Bu kurum bizim. Bu kurumun iyiliği için her şeyi yapmaktayız. O yüzden biz PTT’nin daha da iyi yerlere gelebilmesi için, özellikle pandemi döneminde PTT ile işbirliği yapmak adına elimizden gelen her şeyi yaptık. Maalesef PTT yönetimi bizim bu iyi niyetli girişimlerimize kulaklarını tıkadı, bize hiçbir cevap vermediği gibi doğruları söylediğimiz için cezalandırıldık” dedi.

 

PTT ÇALIŞANLARI SAĞLIK EMEKÇİLERİNDEN SONRA EN RİSKLİ GRUP

Damatoğlu mesajının son bölümünde, “Bizler Covid 19 sürecinin başından beri PTT’deki vaka ve ölüm sayılarını periyodik olarak takip ediyoruz. Şube ve temsilciliklerimize ta o sürecin en başında resmi yazı ile bildirimlerde bulunduk. Onlar aracılığıyla planlı ve düzenli şekilde işyerlerimizi takip ediyoruz. Şimdi tekrardan ikinci bir sürgün olur mu bilmiyorum ama güncel bir talebimiz daha var. Bizler PTT emekçileri olarak sağlık emekçilerinden sonra en riskli grubuz. Artık bunu tüm kamuoyu biliyor. Bu sebeple, ülkemize gelmekte olan Covid 19 aşılarından PTT emekçilerinin öncelikli olarak ve ücretsiz şekilde yararlandırılmasını istiyoruz.  Hayati bir görevi özveriyle yerine getiren PTT emekçileri bunu hak ediyor” şeklinde ifadelere yer verdi.