Halkın Sesi uyaryor… İncivez Mahallesi ve Kozlu Belediyesi sınırında, DSİ’nin hemen yanında yapılan inşaat nedeniyle yolda derin çatlaklar meydana geldi. Yaşanan tasman nedeniyle bir ev boşaltıldı. İncivez sakinlerini çok daha büyük bir tehdit bekliyor

RANTINIZ BATSIN!

Kozlu Belediyesi’nin verdiği tartışmalı ruhsatlar, İncivez mahallesi ile Kozlu Belediyesi sınırındaki mevkide kaymalar, çatlaklar ve tasmana sebep oldu. Devlet Su İşler (DSİ) Bölge Müdürlüğü binasının hemen yanında yapılan ‘LİKMAN PARK’ inşaatının istinat duvarına rağmen kayan toprak yolda derin çatlaklar oluştururken, yaşanan tasman nedeniyle duvarları çatlayan bir ev tahliye edildi. Mahalle halkı tedirgin. Kozlu Belediyesi şuana kadar bölgede hiçbir tedbir almadı.

FACİA KAPIDA

Zonguldak Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, AFAD, TTK ve MTA’nın ortaklaşa hazırladığı Zonguldak İli Zemin Hareketleri raporunda İncivez Mahallesi’nde birinci derecede tasman bölgesi ilan edilmesine rağmen, aynı bölgede Kozlu Belediyesi sınırları içerisinde bulunan inşaata verilen ruhsat nedeniyle birçok konut tehdit altında. Kamuoyu, rapora rağmen ruhsata onay veren Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin’in bölgede yaşanan tasman tehdidi hakkında yapacağı açıklamayı merakla bekliyor. Uzmanlar, İncivez Mahallesi ve Kozlu Belediyesi sınırında kalan bölgedeki kayma, çökme ve tasmanın ileride çok daha büyük tahribata neden olacağını iddia ediyor. (Umut ERSES)