Zonguldak’ın TOKİ Üzülmez inşaat sahası çevresinde meydana gelen heyelan korkuttu…Dün geceden itibaren etkili olan yağışların ardından TOKİ inşaatın üst yolunda gece saatlerinde yaşanan heyelan, çevredeki evleri tehdit ediyor. Yol ulaşıma kapanırken, mahalle sakinlerinin tedirgin bekleyişi sürüyor.

 

Gece saatlerinde meydana gelen heyelan, çevredeki birçok evi tehdit ediyor. Heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapanırken, mahallede uzun süre elektrik verilemedi.

Olayın ardından AFAD ve Belediye ekipleri olay yerine sevk edildi.

Bölgede daha önce de heyelan yaşandığını ve 5 evin boşaltıldığını belirten Rat Mahallesi Muhtarı Celil Demir, duvar yapılması gerektiğini kaydetti. Mahallede ikamet eden fotoğraf sanatçısı Alaattin Kara da şunları söyledi:

"Yetkililerin buraya gelerek bu sorunu çözmelerini istiyoruz. Daha önce çok ev boşaltıldı. Ev sahiplerinin mağdur edilmemesi gerekiyor. Şantiye şefinin söylemine göre Ali Rıza Bey, burası için belediyeye önlem alması için boru ve asfalt parası verdiğini söylüyor. Mahallede elektrikler kesik. Hala çalışmalar yapılmıyor."

Bu arada Zonguldak Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ogan Göktürk ve AFAD Ekipleri heyelan bölgesinde inceleme yaparak hasar gören evlerle ilgili tespit raporu tuttu.