Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, gazeteciler ile bir araya gelerek üniversitedeki çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Dünya genelinde insanların hayatlarını durdurma noktasına getiren pandeminin ilk çıktığı zamanlarda öğrencileri 3 haftalığına evlerine gönderdiklerini ancak gelinen noktada 10 aydır uzak kaldıkları öğrencileri çok özlediklerini dile getiren Rektör Çufalı, 2021 yılını üniversite olarak "Filyos Yılı" ilan ettiklerini belirtti.

İlk defa online mezuniyet töreni yapmanın burukluğunu yaşadıklarını belirten Çufalı, son zamanlarda yerel medyada Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili çıkan haberlerle ilgili de sürecin devam ettiğini anlatarak, konu üzerine yorum yapmaktan kaçındı.

Üniversite olarak Filyos Vadisi projesini çok önemsediklerini de söyleyen Rektör Çufalı konuşmasında, “Öncelikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Sizleri önemsiyoruz. Sizlere değer veriyoruz. Sizlerde bizlere değer veriyorsunuz. Bugünleri de umarım en kısa zamanda atlatırız.

Daha önceki yüzyıllarda da salgın hastalıklar oldu ama o zamanlarda iletişim bu zamanda olduğu gibi yaygın değildi. Sevincimiz, tüm dünyada insanlar bir araya gelerek virüs için ortak aşı üretme çabası içerisindeler. Bu virüs olayı tüm algılarımızı değiştirdi. Bu süreç en fazla bizi de etkiledi.

ÖĞRENCİLERİ 3 HAFTA İÇİN YOLLADIK AMA 10 AY OLDU!

Öğrencisiz bir üniversite kabul edilebilir bir durum değil. Öğrencilerimiz burda olmamalarına rağmen onlarla iletişim içerisindeyiz. Üniversitemiz bu yeni sürece en iyi adapte olan üniversiteler arasındadır. Yeni dönemde neler yapmamız gerektiği üzerinde duruyoruz. Çalışmalarımız ve toplantılarımız eskisinden daha fazla bir şekilde devam ediyor. Hastanemizde virüsün ilk çıktığı günden itibaren yoğun bir şekilde çalışıyor.

Yoğun bakım ünitelerinin artırılması ve Kovid-19 hastalarının sağlıklarına bir an önce dönebilmesi adına canla başla mücadele veriyoruz. Bu süreçte hastanemize bağış yapanlara da teşekkür ediyoruz. Bu süreçte hastanemizde halkla ilişkiler ve hasta birimi kurduk. Hastalarımızdan gelen şikayetler daha hızlı şekilde alınıp, çözüm üretilmektedir.

İLK DEFA ONLİNE MEZUNİYET TÖRENİNİ BURUK ŞEKİLDE YAPTIK

35 bin civarında öğrencimiz bulunmaktadır. 2 bin 580 yabancı öğrencimiz var. 75 bin öğrencimizi mezun ettik. Bu süreçte öğrencilerimiz için özel sınıflarda oluşturuyoruz. Uzaktan eğitim adına online eğitim anlamında bir bölüm açmayı planlıyoruz. Üniversitemiz aynı zamanda çevreci bir üniversite olarak çevreci üniversiteler arasında yer alıyoruz. Sıfır atık projesine de büyük önem veriyoruz. Bu anlamda tüm birimlerimiz sıfır atık belgesi alıyoruz.

GRİZU-263 TAKIMI UZAYA KÜP UYDU FIRLATACAK

Grizu-263 takımımız uzaya küp uydumuzu fırlatacak. Aslında 2020 yılında fırlatmayı planladığımız küp füzemizi Mart ayı içerisinde uzaya fırlatmayı gerçekleştireceğiz. Grizu-263 takımımızın başarıları diğer öğrencileri tetikledi ve günden güne takım sayılarımızın arttığını görüyoruz. Üniversitemizde patent alımları başladı. Teknoloji transfer ofisimiz öğrencilerimizle online olarak görüşmeler yaparak gerekli destekleri sağlamaktadır.

24 MAYIS'TA FARABİ PROJE PAZARINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Öğrencilerimizin TÜBİTAK’tan aldıkları desteklerde her geçen gün artmaktadır. Farabi proje pazarımızı geçen yıl pandemi nedeniyle gerçekleştirememiştik. Bu yıl 24 Mayıs’ta yapmayı planladığımız bu projeye Arge çalışmalarını bekliyoruz. Zonguldak belediyesi ve İŞKUR ile iş birliği protokolleri imzaladık. Öğrencilerimiz tekrar geri döndüklerinden projeleri ile hayat bulabilecekler. Yakın zamanda üniversite bünyemizde çok amaçlı bir spor salonu kurmayı planlamaktayız. Ereğli kampüsümüzdeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

12-13 ŞUBAT'TA FİLYOS ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Filyos Vadisi projesi bölgemiz için çok önemli ve bizlerde bu anlamda üniversite olarak katkılarda bulunmak istiyorum.  12-13 Şubat’ta Filyos Çalıştayı gerçekleştiriyoruz. Bu şartlar altından çalıştayımız online olarak gerçekleşecek olup ardından da bir kongre yapmayı düşünüyoruz. Filyos Vadisi projesi önceliğimiz olarak üniversite olarakta 2021 yılını Filyos yılı olarak belirledik.

Zonguldak, Türkiye’nin enerji üssü olacak.  Son zamanlarda yerel medyada hastanemizle ilgili bir takım iddialar çıktığını görüyoruz. Tıp Fakültemiz bizim gözbebeğimiz. Basında yer alan iddialarla ilgili süreç devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.

Basın toplantısının ardından Rektör Mustafa Çufalı, Gazetecileri yapımı tamamlanan yeni kütüphane ile 15 Temmuz Şehitler Anıtı Parkını gezdirerek bilgiler verdi. (Haber Merkezi)