Batı Karadeniz Romanlar Derneği, Zonguldak Romanlar Derneği, Düzce Kadın Romanlar Derneği, Bolu Romanlar Derneği, Vatan Partisi Genel Sekreterliği ve Güzel Parti İl Başkanlığı, ortak bir açıklama yaptı.

Kentte yayın yapan Pusula gazetesi sahibi Ali Rıza Tığ'ın 10 Mayıs tarihinde kaleme aldığı "Çingeneyi padişah yapmışlar, önce babasını asmış" başlıklı makalenin romanları rencide ettiğini dile getiren Roman dernekleri, "Zonguldak ilinde yayın akışını sürdürmekte olan Pusula gazetesinin sahibi sayın Ali Rıza Tığ'ın 10 Mayıs 2021 tarihli makalesinde kaleme almış olduğu "Çingeneyi padişah yapmışlar, önce babasını asmış" başlığının ili ilçesi ve beldesi olmak üzere Zonguldak'ta yaşamını sürdürmekte olan roman vatandaşlarımızı derinden yaraladığını ve bu yaranın sadece romanların değil Zonguldak halkını da derinden yaraladığını bildirmek isteriz ve bu yazıdan doğan özrün bir an önce roman vatandaşlarımıza iade edilmesini temenni etmekteyiz." ifadesini kullandı.

Roman derneklerinin ortak bildirisi şöyle:

"Sayın Ali Rıza Tığ'ın yazmış olduğu makale ile hiçbir alakası olmayan başlığı kullanmasını ve tarihte bu olayın sadece söylemlerden ibaret olarak günümüze taşındığını ve gerçekte böyle bir tarihin olup olmadığını bilmeden ve ispatı olmayan bir başlığı makalesine taşımasını Zonguldak'ın bir duayen gazetecisi olarak kendisine yakıştırmadığımızı bildirmek isteriz. Ayrıca Zonguldak'ımızın böyle bir duayen gazeteciye nasıl sahip olduğunu da anlamakta güçlük çekmekteyiz.

Sayın Cumhurbaşkanımız'ın çingene kelimesinin kullanılmasını yasakladığı bir ülkede yıllarca gazetecilik yapmış bir şahsın makalesinde böyle bir başlığı kullanması içler acısı durumu ortaya sermektedir ve bu özrün daha kuvvetli bir şekilde Zonguldak halkından dilenmesini tekrardan yinelemekteyiz ve beklemekteyiz.

Son olarak yıllarca Zonguldak'ta yaşayan roman halkları olarak gencinden yaşlısına kadar Zonguldaksporumuz'un yanında yer aldık ve almaktayız. O tribünlerde yıllarca Zonguldakspor'umuzu destekledik,bundan da gurur duymaktayız. Bizi Zonguldakspor'u kullanarak kendi siyasi işlerinde başlık atarak rencide etmeye çalışanlara da buradan sessiz kalmayacağımızı bildirip Zonguldak kamuoyuna saygılar sunarız."

(Haber Merkezi)