Eğitim Sen, Eğitim İş, Türk Eğitim Sen ve Aktif Eğitimciler Sendikası üyeleri:

“Rotasyon ‘sürgün’ demektir”

Zonguldak’ta 4 sendika üyeleri Madenci Anıtında toplanarak, eğitimde rotasyon ‘sürgün’ anlamına geldiğini ve öğretmenlerin istediği dışında rotasyona tabi tutulmasının kabul edilemez olduğunu söylediler.

Bugün akşam saat: 18.30’da Madenci Anıtında toplanan Eğitim Sen, Eğitim İş, Türk Eğitim Sen ve Aktif Eğitimciler Sendikası üyelerinden oluşan yaklaşık 150 kişi sloganlar atarak Valilik önünde kadar yürüdüler. Grup bir süre burada slogan attıktan sendika temsilcileri basın açıklamalarını okudular.

YILMAZ: “MEB FEDAKARCA ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİ HEDEF ALAN ADIMLAR ATMAYI SÜRDÜRMEKTEDİR”

İlk olarak basın açıklamasını Eğitim Sen Şube Başkanı Orhan Yılmaz okuyarak şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanlığı, bugüne kadar hayata geçirdiği eğitim politikalarındaki başarısızlığını sorgulamak ve düzeltmek yerine ülkenin dört bir yanında fedakarca çalışan öğretmenleri hedef alan adımlar atmayı sürdürmektedir. Tüm Eğitim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarını zorlaştıran adımlar ve uygulamalar ile sabıka dosyası oldukça kabaran MEB, bu kez öğretmen atama ve yer değiştirme, deneyimli öğretmenlere uygulayacağı rotasyonla öğretmenlere sürgün kapısını açmaktadır. Yönetmelikte belirtilen diğer sorunlarla birlikte öğretmenlerin tercihlerine göre atama yapılmaması durumunda istediği dışında rotasyona zorlanmasının açıkça sürgün anlamına geleceği ortadır” dedi.

UYSAL: “MEB’İN HATALI VE KİMİ ZAMANDA MAKSATLI POLİTİKALARI YÜZÜNDEN EĞİTİM SİSTEMİMİZDE ONLARCA SORUN BEKLEMEKTE”

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Zonguldak Temsilcisi Yıldıray Uysal ise, “Milli Eğitim Bakanlığının izlediği hatalı ve kimi zamanda maksatlı politikaları yüzünden eğitim sistemimizde onlarca problem çözüm beklemekte, okulların fiziki olarak hazırlıklı olmaması, okul yöneticilerinin atamalarında yaşanan haksızlık ve adaletsizlikler, TEOG sınavları sonucunda öğrenci yerleştirmelerinde yaşanan aksaklıklar, boş geçen dersler, atama bekleyen öğretmenler gibi bir çırpıda sayabileceğimiz onlarca sorun yetmiyormuş gibi öğretmeni adeta biat etmeye zorlayan 17 Nisan 2015 tarihli Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği de işin tuzu biberi olmuştur” dedi.

KAHVECİ: “ROTASYON ÖĞRETMENLERİMİZİ EMEKLİLİĞE VE İSTİFAYA ZORLAMAK DEMEKTİR”

Eğitim İş Şube Başkanı Metin Kahveci ise, “Öğretmenlerimizin isteği dışında rotasyona tabi tutulması sürgün anlamına gelmektedir ve bakanlığın bu tür bir dayatma içine girmesi kabul edilemez. Bu uygulama ile kavimler göçünden sonraki en büyük göç yaşanacak ve büyük bir karmaşa ve mağduriyet oluşacaktır. Yüz binlerce öğretmenimiz ailelerinden ayrılacak, aile bütünlükleri bozulacak buna bağlı olarak da iş verimleri düşecektir. Böyle rotasyon öğretmenlerimizi emekliliğe ve istifaya zorlamak demektir” dedi.

ÖREN: “İHTİYAÇTAN DEĞİL, İNTİKAM HIRSINDAN KAYNAKLANAN BİR YÖNETMELİKTİR”

Son olarak ise, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şahin Ören basın açıklamasını okuyarak şunları söyledi: “Bu yönetmelik ihtiyaçtan değil, intikam hırsından kaynaklanan bir yönetmeliktir. Hatırlanacak olursak 4+4+4 eğitim sistemi 28 Şubat ile ilgili bir intikam projesi olarak ortaya çıkmıştır. Bu yönetmeliğin bir ayağı 17-25 Aralıkta, bir ayağı başkanlık sisteminde değer ayağı ise faşist, totiler bir MEB yaratma isteğindendir” dedi.

Basın açıklamalarının ardından sendika üyeleri olaysız dağıldılar. Barış DOĞAN