TTK Kilimli İşletme Müdürlüğünden alınarak Fen Tetkik Daire Başkanlığı’na sürülen Hüseyin Çınar, sosyal medyadan yaptığı açıklamalarıyla kurum yönetimi ve siyasilerni top tuttu: “Rüşvet Almadığım İçin Görevden Alındım”
TTK Kilimli İşletme Müdürü iken görevden alınarak TTK Fen Tetkik Daire Başkanlığına sürülen Hüseyin Çınar, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak görevden alınma nedenlerini sıraladı. Bazı çevrelerin kendisini “Fetöcü” olduğu için görevden alındığı yönünde karalama kampanyası başlattığını ifade eden Çınar, tam tersine siyasilerin, belediye başkanlarının ve sendikacıların yasadışı taleplerini yerine getirmediği, rüşvet almadığı için görevinden alındığını iddia etti.
“BU HAKSIZLIĞA GÜCÜM YETMEDİ”
İşte O açıklama: Beni bazı sendikacılar, delegelerini sanatları dışında çalıştırıp idare etmediğim için, bazı şefleri grevlerinden alıp yerlerine kendi adamlarını getirmediğim için ve bazı posta başı olarak görevlendirdiğimiz işçileri değiştirmediğim için, belediye başkanlarının, siyasilerin, üst düzey bürokratların, makamımın bu istekleri yerine getirme yetkisi olmadığını söylediğim, Maden Kanunu ve TTK yönetmeliklerine aykırı olduğunu söylediğim halde, işçilerin üzerinden rant sağlayanların isteklerini yapmadığım için, rüşvet almadığım için, TTK Genel Müdürüne defalarca şikayet edilmemden ötürü işletme müdürlüğünden alındım. Kurumumuz geçmişinde bu tür değişiklikler çeşitli sebepler öne sürülerek yapılmıştır. Bu suçlamalara ilaveten beni bir kaza olayı gecesinde, görevimin başındayken, genel müdürümüze saygısızlık yaptığım ve kendilerini karşılamadığım için görevimden alınmam istenmiştir. Bu gelişmeler neticesinde, mühendislerim, şeflerim ve işçilerim hariç hiçbir kişinin bana sahip çıktığını görmedim. Bu haksızlığa gücüm yetmedi. Her şeyi kabul etmek zorunda kaldım. Görevden alınmam hususundaki gerçekler bunlardan ibarettir”