Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), İzmir’de saldırıya uğrayan Aile Sağlık Merkezi’nde görevli hemşireye saldırıyı kınadı. AHEF Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, “böyle bir dönemde dahi aklı fikri sağlık çalışanına saldırıda olanlara isyan ediyoruz, bu şiddet son bulsun” diyerek bir kez daha şiddete dikkat çekti.

 

İzmir'de bir Aile Sağlığı Merkezi’nde doktor Dr. Özgür Akkoç’a saldıran kadın bu kez de mahkemede tanıklık yapan ve Dr. Akkoç ile birlikte çalışan hemşireye saldırdı. Şahıs Aile Sağlığı Merkezi’ne gelerek hemşire Aslı Kavuklu’yu darp edip, hakaretler yağdırdı.

 

Şahıs darp raporu alan hemşire Aslı Kavuklu’nun şikayeti üzerine gözaltına alındı ancak ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Serbest bırakılma kararına karşı çıkan Dr. Özgür Akkoç, birçok kez saldırı atlattıklarını belirterek bu şahısın serbest bırakılmasının sağlıkta şiddete davet niteliğinde olduğunu, saldırıyı neredeyse adet yerine getirmiş bir şahsın bu kadar kolay, elini kolunu sallaya sallaya gezememesi gerektiğini söyledi. Doktor, "sağlıkta şiddetle ilgili cezaların arttırılmasını istiyoruz. Biri hemşirenin boğazına sarılacak kadar dibimize girebiliyor. Biz izolasyondan bahsederken, bu kişi sağlıkçılara saldırıyor. Acil önlem istiyoruz" diye konuştu.

AHEF Yönetim Kurulu da saldırıya tepki göstererek “meslektaşımızın yanındayız. Sağlık çalışanlarına yönelik bu şiddet artık sona ermeli. İçinden geçtiğimiz böyle zor bir dönemde dahi, hele de sağlık çalışanları canla başla mücadele verirken bu saldırı kabul edilemez. Bu şahsın en ağır cezayı almasını istiyoruz. Belli ki kendisi bu durumu bir adet haline getirmiş ve mutlaka caydırıcı bir cezası olmalı.

 

Sağlık çalışanına şiddet uygulayan kişiye verilen cezalarda erteleme olmamalı, aynı fiili işleyenlere verilecek cezalarda hapis cezası artışı olmalı. AHEF olarak sağlık çalışanlarına şiddet ile ilgili Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’na gönderdiğimiz yasa önerileri dikkate alınmalı” dedi.

 

Açıklamada ayrıca; “Arkadaşlarımızın görevli olduğu bu ASM’ye daha önce de 3 kez saldırıda bulunan bu kişinin halen elini kolunu sallaya sallaya gezmesi kabul edilemez. Gereğinin acilen yapılmasını talep ediyoruz” dendi. (Haber Merkezi)