Kozlu Taşkömürüspor antrenörü Turgay Yavuz, olaylı maçın ardından Güvenlikgücüspor antrenörü Yusuf Aydın’ın söylemlerine açıklık getirdi

SAHAYA FUTBOL OYNAMAYA GELMEMİŞLER

Güvenlikgücüspor antrenörü Yusuf Aydın’ın iddiaları üzerine açıklama yapan Kozlu Taşkömürüspor antrenörü Turgay Yavuz, Güvenlikgücüsporlu oyuncuların sahaya futbol oynamaya gelmediğini söyleyerek, oyuncuların maçın başından sonuna kadar ağza alınmayacak küfürler ve tehditler savurduğunu ifade etti.

***********

Zonguldak 2’nci Amatör Küme Merkez Grubu’nda geçtiğimiz hafta oynanan Kozlu Taşkömürspor-Güvenlikgücüspor arasında ki maçta Güvenlikgücüsporlu oyuncunun kırmızı kart görerek yerde yatan rakibine tekme atması sonucunda  antrenör Yusuf Aydın, oyuncusunun lisansını yakarak gündemine oturmuştu. Aydın,  bu olayın ardından yaptığı açıklamada hem oyuncusuna tepki göstermiş hem de hakemin Kozlu’dan geldiğini söyleyerek yanlı maç yönettiğini iddia etmişti. Güvenlikgücüspor'un antrenörü Yusuf Aydın'ın bu açıklamasının ardından Kozlu Taşkömürüspor cephesinden de açıklama geldi.

“MADEM HAKEM TARAFLIYDI BİZ NEDEN 9 KİŞİ OYNADIK”

Kozlu Taşkömürüspor antrenörü Turgay Yavuz, Güvenlikgücüspor antrenörü Yusuf Aydın’ın yaptığı açıklamaya yönelik, “Maç başladı sahada futbol oynamaya gelmemiş bir rakip,  hakemin Kozlu’da öğretmenlik yaptığını söylüyor. Maçı izleyen taraflı tarafsız herkes anlatsın hakem nasıldı. Daha maçın 13'üncü dakikasında başladılar futbolcularımıza saldırıp aza alınmayacak küfürler etmeye. Hakeme tehdit ‘görmüyon mu lan hoca’ gibi sözler söylediler. Bizim futbolcularımızı yıldırmak için kasıtlı tekmeler attılar. zaten maç 2-1 biz öndeyken 9 kişi kaldık, iki oyuncumuz çift sarıdan atıldı. İki eksikle 3'üncü golü atınca daha da vurmaya başladılar. Ve maç çığırından çıktı, yerde yatan çocuğa atılan tekmeler ve daha neler neler. Bilinmesini isterim ki bu bir amatör lig. Sıradan bir halı saha turnuvası değil. Günü kurtarmak için değil, geleceğe yönelik alt yalpıdan yetişen çocuklarla oynuyoruz. Bu ne demek hakem Kozlulu’ydu yani hakem benimi tuttu?  o zaman ben neden 9 kişi kaldım? Herkes gördü. Lütfen amatör lig oynayan kulüplerimiz saha içinde genç oyunculara küfür ve tehdit yapmasın. Biz Kozlu Taşkömürspor olarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Emre Can BAYRAM