Zonguldak sahili yapım projesi devam ediyor. Kent sakinleri, deniz kenarında yürüyerek rahat bir nefes almanın hayalini kurarken, sahil projesi kapsamında ticari işletmelerle ilgili belirsizlik ise sürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen sahil projesinin tamamlanmasını dört gözle bekleyen Zonguldaklılar, nefes alabildikleri ve denizle buluştukları sahil bandının bir an önce yapılmasını istiyor. Öte yandan proje kapsamında iş makineleri çalışma yaparken çekeklerin bulunduğu noktaya kamyonlarla sarı toprak döküldüğü görüldü.

İskeleden sahildeki çalışmaları merakla izleyen vatandaşlar, "İnşallah bir an önce yapılır ve sahilimize kavuşuruz. Umarız eskisinden çok daha güzel olur. Sahilimizin yapılmasını dört gözle bekliyoruz. Çünkü deniz kenarında yürümeden, denizi görmeden nefes alamıyoruz. Şu an gördüğümüz kadarıyla çalışmalar yapılıyor. İnşallah bir an önce tamamlanır" dedi.

SAHİL PROJESİ NEDİR?

Zonguldak’ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yürütülen ve TOKİ tarafından ihale edilen ‘Sahil Projesi’ inşaatı Zonguldak Belediyesi'nin girişimleriyle başlatılmıştı. Haziran ayında inşaatına başlanan ve 550 günde bitirilmesi hedeflenen proje tüm hızıyla sürüyor. Zonguldak sakinleri sahil projesinin heyecanını yaşarken, sahilde ticari faaliyet yürütecek işletmelerle ilgili belirsizlik ise sürüyor.

Valili binasından itibaren başlayarak liman arkasına kadar sürdürülen sahil projesi için vatandaşlar gün sayıyor.

 (Abdullah Karabacak)