ÖZEL HABER - Zonguldak merkeze bağlı Karapınar köyü Yukarı mahallede, 4 Şubat'ta saman balyası yüklü TIR'ın geçişi sırasında telefon ve internet kabloları koptu. Mahallede 2 haftadır iletişimin koptuğunu ve yakınlarına ulaşamadıklarını belirten köy sakinleri, defalarca aramalarına rağmen yetkililerin kabloları onarmamasına tepki gösterdi.

Köy sakinlerinden Hayrettin Aydın(67), Halkın Sesi'ne yaptığı açıklamada, "Saman balyası çeken TIR'ın geçişi sırasında telefon ve internet hattı saman balyasına takılarak koptu. Telekom görevlilerine haber verdik. 9 Şubatta köye gelerek hasar tespiti yaptılar. Kopan tellerin fotoğrafını çekerek, 'Yarın arkadaşlar gelecek, onaracak' dediler. Ondan sonra gelen giden olmadı.  

Köyümüz uzak bir yer de değil. Merkeze 40 kilometre. Defalarca arıyoruz. Genel merkezi de arıyoruz. Bölge şebekesinde arıza var diye bildirmişler. Bölge şebekesinde arıza olsa diğer mahallelerde ve köyde de olmazdı. Ama sadece bizim mahallede yok. Bir türlü netice alamadık.

93 yaşında annem var. Zonguldak merkezde kalıyor. Haberleşemiyoruz. İletişimimiz koptu. Bu durumun bir an önce yapılmasını istiyoruz. Yetkililere sesimizi duyuramadık. lütfen bizim sesimizi duyun!" ifadesini kullandı.

(Haber: Abdullah Karabacak)