Toplum vicdanını yaralayacak şekilde tutuklanan Halkın Sesi Yazı İşleri Müdürü Mustafa Özdemir’e bir destek de sanatçılardan geldi. Karikatürist, Ressam Mete Arif Tokmak, sosyal medya adresinde, çizdiği bir karikatürle duygularını paylaştı.

Tokmak, gazetecilik yaparken gelirinin çok az olduğu bir zamanda, kendisiyle ilgili bir anısını paylaşırken, “Üst baş alacak halim yok. Yaşlı Alman madenciler ile tanışıyorum ve bana madenleri görmek istediklerini, Zonguldak'ı çok sevdikleri için yetkili birileri ile görüşmek istediklerini filan söylüyorlar. Haber yapıyoruz; Vali Yavuz Erkmen ile görüştürüyoruz. Madene de iniyorlar. Bunlar biraz da Mustafa Özdemir'in sağa sola telefon etmesi sayesinde. Bir şey daha var. Ben iyi giyinecek kadar kazanmıyorum o ara. Valinin yanına gittiğimde kıyafetim için üzgün olduğumu söylemek zorunda kalıyorum. Bu benim için can sıkıcı bir durum. Bu tarafını Sayın Yavuz Erkmen'in bilmesine olanak yok. Zonguldak'ı Alman madencilere karşı temsil etmek gibi bir düşünceye kendimi kaptırmışım. Mustafa'ya bu durumu anlatıyorum. O akşam Mustafa'nın can dostlarından terzi Ahmet'in dükkanında bana takım elbise diktiriyoruz” dedi. 
 

BOZBAŞ: KİTABIMI BENDEN 50 KURUŞ ALMADAN ÖZDEMİR BASTIRDI
Tiyatro sanatçısı Fahri Bozbaş ise yine böyle bir anısını yazdığı paylaşımda, “Mustafa Özdemir, 1998'den bu yana her yıl düzenlenen Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü’nü almış onurlu bir gazetecidir. Zonguldak ‘Halkın Sesi’ gazetesinde yayınlanan ‘1990-91 Büyük Madenci Grevi ve Ankara Yürüyüşü’nü konu alan ‘100 Bin Kişiydiler’ (Yön. Metin Kaya) belgeselinin röportajlarını kapsayan ‘Madencinin Işığında’ adlı üçüncü kitabımın basımını benden ‘50 kuruş’ bile almadan Mustafa Özdemir bastırmıştır. Mustafa şimdi, bir suçlamadan ötürü cezaevinde ve umuyoruz ki; ilk duruşmada özgürlüğüne kavuşacak. Suçlandığı olay ise kömür karası kentimizin sokaklarında, kaldırımlarında ‘Mustafa'ya kara bir leke atılmak istendiyse de, tutmadı’ diye, konuşulacak” dedi.