Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği'nin(ZONSİAD) başlatmış olduğu, 'Bir elde sen uzat' yardım kampanyasına Fenerbahçe'nin eski milli futbolcusu Tuncay Şanlı'da destek verdi.
******

ZONSİAD sosyal sorumluluk projeleriyle gönülleri fethetmeye devam ediyor. Korona virüs nedeniyle yardıma muhtaç ailelerin yanında olan Zonguldak Sanayici ve İş İnsanları Derneği, 'Bir elde sen uzat'adı altında erzak yardım kampanyası başlatmıştı. 6767 projesiyle yola çıkan Zonguldak Saniyici ve İş İnsanları Derneği, ilk etapta oluşturduğu 1000 adet yardım kolisini Zonguldak'ta İl ve İlçelerdeki yardım muhtaç ailelere ulaştırmıştı. Projeye tüm hızıyla devam ZONSİAD'ın kampanyasına, siyaset, sanat ve spor camiasından destekler gelmeye devam ediyor. Son olarak, 'Bir el de sen uzat' kampanyasına bir dönem Fenerbahçe forması giyen eski milli futbolcu Tuncay Şanlı'dan destek geldi. Şanlı, Zonguldak Saniyici ve İş İnsanları Derneği'nin yapmış olduğu projeyi kutlayarak herkesin bu projeye destek vermesini istedi.

Projenin çığ gibib büyüdüğünü belirten ZONSİAD Başkanı Nejdet Tıskaoğlu, ilk tırın ardından 4 tır dolusu gıda kolisinin daha yolda olduğunu kaydetti.

Gıda kolisini 6767'ye kadar devam ettireceklerinin bdile getiren Başkan Tıskaoğlu, şu bilgiyi verdi: 

"COVID-19 Koronavirüs nedeniyle alışılagelmiş, olağan hayatlarımızın dışına çıkarak farklı yönde bir yaşam tarzı içine girdiğimiz, kendimizin, çevremizin ve sevdiklerimizin sağlığını korumak amacıyla sosyal anlamda global olarak kısıtlanma içinde bulunduğumuz bu zor ve yıpratıcı dönemde, tüm bunlara ek olarak virüs nedeniyle ortaya çıkan ekonomik sıkıntı sebebiyle zor durumda kalan hemşehrilerimizin yaşadıklarına Zonguldak Sanayi ve İş İnsanları Derneği (ZONSİAD) olarak kayıtsız kalmamız mümkün değildi. Bu nedenle kumanya hazırlanıp dağıtılması suretiyle İstanbul ve Zonguldak’ta yaşayan hemşehrilerimize destek olabilmek amacıyla “BİR EL DE SEN UZAT” kampanyasını başlatarak bir fidan diktik. Diktiğimiz fidan büyüdü, dallandı, budaklandı, meyve vermeye başladı ve tüm hızıyla meyve vermeye devam ediyor. Bilindiği üzere ilk tırımız geçtiğimiz hafta Zonguldak’a gönderilip, kumanyalarımız hemşehrilerimize dağıtıldı. Bugün yönetim kurulu üyelerimiz ile zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirmiş olduğumuz toplantıda derneğimiz için aldığımız diğer önemli kararların yanı sıra önümüzdeki hafta Zonguldak’a 4 tır daha gönderip diğer kumanyaların İstanbul’da yerleşik bulunan hemşehrilerimize teslim edilmesi yönünde görüş birliğine varılmıştır. 500 hedefi ile başladığımız kampanyamızda kısa bir süre içinde oluşan olağanüstü enerji ile bu sayıyı yakalayacağımıza inandık. İnanmak başarmanın yarısıdır derler. Bu nedenle biz zaten yolun başında, hedefimizin yarısına muvaffak olmuştuk. Kampanyamıza duydukları inanç için herkese çok teşekkür ederim. Çok güzel bir sinerji ile ve muhteşem bir ekip ruhu ile gece-gündüz canla başla çalışarak kampanyamızı büyütmeye odaklanmış durumdayız. Hedeflenen adet olan 5000'e ulaşıldığında kampanya resmi olarak kapatılmayıp yavaş yavaş, rutin bir seviyede devam edecektir. Bu şekilde şehrimizin plakası olan 6767 sayısına ulaşarak sembolik olarak da güzel bir sonuç elde etmeyi ümit ediyoruz. Görevi devralıp, bayrağı teslim aldığımızda da söylediğimiz gibi; Zonguldak için bir olmak, birlik olmak ve güzel işlere imza atmak için burdayız. Bu yolda yanımızda olan, desteğini esirgemeyen ve her şeyden önemlisi bize inanan herkese can-ı gönülden teşekkür ediyorum"dedi.