Zonguldak’ta Sarıkamış Şehitleri anıldı. Milli Egemenlik Caddesi üzerinden başlayıp Zonguldak Valiliği önünde son bulan anma yürüyüşüne Vali Erdoğan Bektaş, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, siyasiparti temsilcileri, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Sarıkamış'ta şehit olan yiğitlerin ne uğruna canlarını feda ettiklerini herkesin çok iyi anlaması gerektiğini kaydetti. 

Vali Erdoğan Bektaş ise şunları söyledi:

“104 sene önce ciddi sayıda gencimizi tabiatın acımasız şartlarında kaybettik. Milletimizin geleceği için yapılan bu mücadelede şehit verdik. 104 yıl sonra burada yeniden olayı anlamaya çalışıyoruz. Bu etkinlikler son yıllarda Gençlik Spor Bakanlığımızın organizasyonları ile gündeme geldi ve gerçekten de ciddi bir katılımla ciddi bir anlayış ve birikimle devam ediyor. Kendilerine teşekkür ediyorum”

Program, İl Müftüsü Rüstem Can tarafından yapılan duaların ardından son buldu. Katılımcılara çorba ikramında da bulunuldu.