Sarıoğlu, beş yıldır görüşme taleplerine sessiz kalan hükümete, seçim zamanı gerekli ikazın yapıldığını belirtti.   

“Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, 28 Haziran 1927 tarihinde emekli oldu. Kendisini rahmetle anıyoruz” diyerek haftanın kutlanma amacının altını çizen Sarıoğlu,  “Zonguldak’ta 149 bin emekli var ve yıllardır seslerini duyurmaya çalışıyor. Ancak bu sesleniş dikkate alınmadı” dedi.

“EMEKLİ İZLİYOR!”

Geride bırakılan seçim sürecinin ardından emeklinin verilen vaatleri unutmadığını ve yaşanılan süreci yakından takip ettiğini vurgulayan Sarıoğlu, “Emekli yine huzur istiyor. Bütün siyasi partilere, gereken söylendi. Karşılığında siyasi partilerde sözlerini söyledi. Şimdi emekli, izliyor. Kimse bizi dikkate almazlık yapmasın. Gerekli cevabı, zamanı gelince yine alırlar…” ifadelerini kullandı.

BU SEFERKİ İKAZDI…

Üç ayda bir Genel Merkez Ankara’da gerçekleştirdikleri Başkanlar Kurulu toplantısında olduğu gibi bölgede de açıklamalar yaptıklarını belirten Dernek Başkanı Sarıoğlu, “Görüşme taleplerimize itibar etmeyip randevu vermeyenler, bizi dikkate almayanlar gerekli cevabı aldılar. Emekli tarafından ikaz edildiler. Randevu ve söz verenlerde tutarlı hareket etmeliler. Önce vatan, sonra biz. Ülkemizi çok seviyoruz. Emekli, ülkesini sevmeyip, sorun çıkartanlara zaten destek vermedi. Bundan sonra da vermeyecektir.

Bütün emeklilerin, Emekliler Haftası’nı kutluyorum. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Sağ olanlara sağlık ve sıhhat içinde uzun ömürler diliyorum” şeklinde konuştu.

DERYA AKTAŞ