Çocuklarının eğitimi için elindeki 1000 fotoğraflık arşivini satışa çıkardı. Bu konuda arşiv sahibi Hüseyin Çiloğlu’nun gazetemize yolladığı duyurusu şöyle:

Tarımsal mekanizasyonda modernleştikçe dede yadigarı eski traktörlerin bir kenara terk edilerek unutulduğunu zamanla hurdalıklarda parçalanıp yok olup gittiklerini fark ettim, 1999 yılında sosyal sorumluluk gereği en azından fotoğraflarını yaşatabilmek için ülkemizin değişik bölgelerindeki ilkel traktörleri araştırıp fotoğraflarını çekmeye başladım, geçen birkaç yılın sonunda listede olmayanlarla birlikte 70 ayrı model/marka antika traktörün değişik yerlerde çekilmiş 1500 kare orijinal filminden ve basılmış 1000 adet çok kaliteli fotoğrafından oluşan emsalsiz arşivini Türkiye'de sadece ben oluşturdum.
Hepsi renkli olan arşivi oluştururken traktörlerin orijinal yada orijinale yakın olmalarına ve traktörlerle doğayı aynı fotoğrafta görüntülemeye özen gösterdiğim için fotoğraflar takvim, katalog, broşür vb. için uygundur.
Fotoğrafları inceleyen ziraat fakültesi tarım makine bölüm başkanları belgesel niteliğindeki arşivin otantik ve çok kıymetli olduğunu yazılı olarak bana bildirmişlerdir.
Listede traktörlerin model, marka ve hangi serisi olduğu yazmaktadır.
Eskişehir'de okuyan oğlum ve Ankara'da okuyan kızımın üniversite eğitim masrafları için gereken 30 bin lirayı temin etmem gerektiğinden Türkiye'de tek olan çok özel arşivin tamamıyla birlikte bütün haklarını sahip çıkıp değerlendirmek isteyen kişi yada kuruluşlara devretmek istiyorum ve bu konuda yardımcı olacağınıza inanıyorum. Saygılarımla, Hüseyin Çiloğlu 0536 5111707"