Bugün yapılan Zonguldak Belediye Meclisi toplantısına Halkın Sesi’nin manşetleri damgasını vurdu. 
Zonguldak’a hiç gelmeyen Mehmet Sinan Erdoğan isimli AKP Genel merkezi çalışanını Özel Kalem Müdürü yaparak 5 ay maaş ödeyen Başkan Selim Alan, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova’nın bu konuyla ilgili soru önergesine, “Ben yaptım, ben aldım, Bakan bey de onayladı. Kiminle çalışacağıma ben karar veririm” diyerek geçiştirdi. Öfkeli olduğu gözlenen Alan, hayalet Özel Kalem Müdürünün Zonguldak’a hiç gelmeden maaş alması konusunda ise tek bir kelime etmedi. 

Yaklaşık yarım saat süren tartışmanın büyük bir bölümünde Halkın Sesi’ni muhattap almadığını, konuyla ilgili cuma günü açıklama yapacağını ifade ederek tartışmayı kapatmak isteyen Selim Alan, ısrarlı sorular karşısında sinirlenerek, “Ben yaptım, ben aldım bakan bey de onayladı” diyerek itirafta bulundu.

İsim vermeden Halkın Sesi için “Kiralık kalem” ve “Kaos yaratmak istiyorlar” ifadesini kullanan Selim Alan, "2 gündür yerel gündemde bir olaylar dönüyor. Biz bunu muhattap kabul edip cevaplayamayız. Benim verilmeyecek hiç bir hesabım yok. Zonguldakımıza bir faydası olmayanlar bizi karalamak için böyle birşey yapıyor. Biz Zonguldak'ın sorunlarını konuşmalıyız. Onlar eski Zonguldak'ı istiyor ama bunlarla ilgili belgeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde sizinle beraber paylaşacağım" dedi.

Emre Can Bayram