Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı ve Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, 19 mahhalle muhtarları ile bir araya gelerek seçim sürecini değerlendirdi ve seçilen milletvekillerine hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Meclise gönderilen 5 milletvekilinin hükümet kurulduktan sonra ilk icraatlarının mülkiyet sorununu çözmek olmasını isteyen Nas, muhtarların sorunların takipçisi olmak için üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti.

Vatandaşların yerel yönetimlerden beklentileri olduğunu belirten Nas, muhtarlar olarak  milletvekillerinden seçim zamanında vatandaşa verdikleri sözleri yerine getirmesini istedi.

Süreçle ilgili bilgi veren Nas; “Yeni mülkiyet yasası sizlerle beraber büyük mücadele sonucunda 7 Nisan 2015 Salı günü resmi gazetesi yayınlanarak kanunlaşmıştır. Yalnız 30 yıl içerisinde hazine arazileri hakkında 4 kez yasa çıktı, uygulama çok az olmuş. Bizlerde bu durumla karşılaşmamak için açıklamamızı yaptık.  Bir an önce Maliye Bakanının yönetmelik çıkararak resmi gazetede yayınlanmasını ve uygulamasını ve uygulamaya geçmesini istiyoruz. Bu uygulama sadece tapu tahsis ve hazine arazileri için olacaktır.  Burada bizlerde millet vekillerimizi valilerimizi ve belediye başkanımızı bürokratların kent konseyini sivil toplum örgütlerimizi ziyaret edeceğiz ve sizleri desteğe davet ediyoruz.  En son olarak TBMM’ne bar heyet olarak gideceğiz bu süreci en kısa sürede bitirmek istiyoruz.  Ayrıca Zonguldak Valisi Ali Kaban beyin Zonguldak’ta yapmayı çalıştığı projeleri destekliyoruz.  1977-80’den beri çözülemeyen tahlisiye tünelini çözmesi takdire şayandır. 69 Ambarlarını kamu binalarına tahsisi tekel binası, lavuar alanı gibi. Mille Egemenlik Caddesi’nde bulunan (benzinliğin karşısı) rekveasyon proje çalışmalarının da hayata geçmesini istiyoruz” dedi.

Ardından  muhtarlarla bir süre sohbet eden  Nas, görüşme sonrası hatıra fotoğrafı çektirdiler.