Şehit Tunahan son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı

Hakkâri Yüksekova’da şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal’ı son yolculuğunda binler uğurladı. Şehidin annesi Bağdagül Bozkurt’u ise başka bir şehidin annesi teselli etti. 1989 yılında Hakkâri Çukurca’da şehit düşen Jandarma Komando Er Cengiz Akpınar’ın annesi Fatime Akpınar da tören alanına geldi. Cenaze törenin ardından Tunahan Kartal, Ereğli ilçesine bağlı Ballıca Köyünde toprağa verildi.

Zonguldak'a Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçakla dün gece getirilen Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal'ın cenazesi, Kozlu Belediyesine ait Cenaze Hizmetleri Müdürlüğü morguna konuldu. Sabah saatlerinde şehidin cenazesi morgtan alınarak Kozlu Belediyesine ait cenaze aracı ve konvoy eşliğinde Merkez mahallesindeki evine getirildi.

Anne Bağdagül Bozkurt ve şehidin kız arkadaşı güçlükle ayakta durabildi. Anne Bağdagül Bozkurt, önce oğlunun tabutuna sarıldı, ardından tabutun yanı başına oturarak dua etti. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, AK Parti ve CHP milletvekillerinin de bulunduğu törende Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin ve vatandaşlar şehidin ailesini yalnız bırakmadı.

ENİŞTESİ DUYAR: “TUNAHAN İŞİNİ SEVEREK YAPIYORDU”

Şehidin askerlik mesleğini sevdiğini söyleyen eniştesi Ramazan Duyar, "Şehit hepimizin şehidi yalnız akıllı olmak lazım. Bu sadece PKK'nın işi değil, dış güçlerin de parmağı vardır. PKK silahı nereden alıyor. Kandil'e silah fabrikası mı açıldı? Dış güçler veriyor. Ne zaman bu ülkeye büyük yatırımlar yapılsa olur böyle şeyler. Tunahan işini severek yapıyordu. Yaklaşık bir ay önce izine gelmişti. Kız arkadaşı vardı, kızın ailesi de daha yeni yeni öğreniyordu birlikteliklerini. Kızımız bugün buraya gelmiş. Nasip değilmiş, onun da hayalleri yıkıldı. Çocuk yaştayken babası Tunahan'ı terk etti. Kdz. Ereğli'den buraya getirdik annesiyle. Babasının yokluğunu hissettirmemeye çalıştık. Tunahan babasıyla görüşmüyordu. Babasının izini kaybettik. Uzmanlığa giderken güvenlik soruşturmasında babasının İstanbul'da olduğunu öğrenebilmiştik" diye konuştu.

İstanbul'da askerliğini tamamladıktan sonra 2014 yılında Uzman Çavuşluğa başvuran şehit Tunahan Kartal'ın cenazesi, evinin önünde helallik alınmasının ardından Kozlu Kent meydanına getirildi.

BİNLER UĞURLADI

Hakkâri Yüksekova’da şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal’ı son yolculuğunda binler uğurladı. Şehidin annesi Bağdagül Bozkurt’u ise başka bir şehidin annesi teselli etti. 1989 yılında Hakkâri Çukurca’da şehit düşen Jandarma Komando Er Cengiz Akpınar’ın annesi Fatime Akpınar da tören alanına geldi.

Şehit Tunahan Kartal’ın tabutu başına gelen Fatime Akpınar, burada bir süre şehidin tabutunu sevdi. Tunahan Kartal’ın annesi Bağdagül Bozkurt ile kucaklaşan Fatime Akpınar, bir süre şehit annesini teselli etti.

Kozlu İlçesi Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende anne Bağdagül Bozkurt güçlükle ayakta durdu. Şehidi son yolculuğunda sevenleri yalnız bırakmadı. Cenaze töreni için ayrılan alan törene katılanlara yetmedi. Binlerce kişi şehidi son yolculuğuna uğurladı. Törene Zonguldak Valisi Ali Kaban, AK Parti ve CHP milletvekilleri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Şehit Tunahan Kartal, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Kdz. Ereğli ilçesine götürüldü. Barış DOĞAN – Umut ERSES