Merhum eski Genel Maden İşçileri (GMİS)Sendikası Genel Başkanı Şemsi Denizeri yaşatmak amacıyla düzenlenen Şemsi Denizer Futbol turnuvası 25 Haziran’da başlayacak… Turnuvanın kayıtları başlarken büyük ödül ise 750 Tl olarak belirlendi.

6 Ağustos 1999'da Zonguldak'taki evinin önünde silah saldırı sonucu öldürülen Genel Maden İşçileri(GMİS) Sendikası Genel Başkanı Şemsi Denizeri yaşatmak amacıyla düzenlenen, ‘’Şemsi Denizer’’ futbol turnuvası bu yılda sahne alacak. Eski futbolcu Hacı Kara’nın organize ettiği ’’Şemsi Denizer’’ Futbol turnuvasının bu yıl 6’ıncısı düzenlenecek. 25 Haziran’da başlayacak olan Şemsi Denize futbol turnuvasının kayıtları başladı. Gençler ve 40 yaş üstü Veteranlar olmak üzere 2 kategoride düzenlenecek olan turnuvanın ödülü 750Tl olarak belirlendi. Gençlerde 750tl para ödülü verilirken, Veteranlarda ise kupa ve forma verilecek. Yeni yapılan sentetik sahada Lig usulüne göre oynanacak olan Şemsi Denizer Futbol turnuvasında kayıt ücreti 500Tl verilecek.  

‘’Büyük ödül 750TL’’

Eski futbolcu Hacı Kara, turnuvanın büyük ödülü 750TL olduğunu söyleyerek, ‘’Bu sene tekrar bu turnuvayı düzenlemek Allah bana nasip etti. Bu yıl ‘’Şemsi Denizer’’ futbol turnuvasının 6’ıncısını düzenleyeceğiz. Başkanımızın turnuvasını 25 Haziran Pazartesi günü başlatacağız. Katılımlar 8+5 olmak üzere Fener sahasının üzerinde yer alan yeni sentetik sahada yapacağız. Gençlerde toplam 15 kişi sahada olacak. Veteranlar da 40 yaş üstü olacak. 40 yaş üstü 2 kişi oynayacak. 25 Temmuz da turnuvayı bitirmeyi planlıyoruz. Lig usulüne göre oynanacak maçlar. Herkesin katılımlarını bekliyorum. Gençlerde 8+5 toplamda 15 kişi 500 liradır kayıt ücreti. Ödülümüz 750 TL’dir. Veteranlara ödül verilmeyecek. Ama onlara da kupa ve forma vereceğiz’’dedi.

‘’Herkesin desteğini bekliyoruz’’

Herkesin desteklerini beklediklerini ifade eden Kara, ‘’Şemsi Denize ismi Türkiye’ye mahal olmuş bir insan. Herkesin buradan katkılarını bekliyorum. Genel Maden İşçileri Sendikası elinden gelen desteği vermeye çalışıyor inşallah bu yılda desteğini verecektir. Ayrı yeten Sayın Valimiz Ahmet Çınar, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve tüm kamu kuruluşlarından bu turnuvaya destek vermelerini rica ediyorum. Bizim amacımız başkanımızı anarak Zonguldak’ta yaşatmaya devam etmek. Turnuvaya kayıt olmak isteyenler, 0532 790 19 79 numaralı telefondan bana ulaşabilirler.  Bizlere destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz’’dedi.  

Emre Can BAYRAM