Memur-Sen’e bağlı Enerji Bir-Sen Zonguldak Şubesi’ne yönetici olan neredeyse herkes TTK’de üst düzey görevlere atandı. Sendikanın adeta yönetici fabrikası gibi görev yaptığı ortaya çıktı.

Halkın Sesi, geçtiğimiz günlerde üst düzey göreve atanan bir Memur-Sen yöneticisine yapılan ayrıcalıkları anlatarak, sendikayı kamuda atanmanın altın anahtarı olarak gösterdi. Memur-Sen yöneticileri bu haberimize, tepki göstererek kendilerine tanınan bir ayrıcalık olmadığını iddia etti. Her zaman olduğu gibi haberinin arkasında duran gazetemiz, konuyu izlemeye devam ederek, Memur-Sen’e bağlı Enerji Bir-Sen şube yönetimine giren isimlerin TTK’da hangi kadrolarda görev yaptığını araştırdı. Yaptığımız araştırmada, şube yönetiminin, sözcüğün tam anlamıyla üst düzey görevlere sıçrama tahtası olarak kullanıldığı ortaya çıktı. İlk dönem şube başkanlarından Musa Şekerci daire başkanı olurken, sonraki başkan Sedat Güngör Müessese Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 

İŞTE O LİSTE

Halkın Sesi’nin Enerji Bir-Sen’de şube yönetici olup da TTK’de üst düzey görevlere atandığını saptadığı bazı isimleri şöyle: Muharrem Kiraz (Şube Yönetim Kurulu Üyesi – TTK Genel Müdür Yardımcısı), Sedat Güngör (Şube Başkanı- TTK Kozlu Müessesesi Müdür Yardımcısı), Musa Şekerci (Şube Başkanı – TTK APK Daire Başkanı), İlyas Kayalı, (Şube Yönetim Kurulu Üyesi – TTK Üzülmez Müessesesi Müdür Yardımcısı), Şevket İnce (Şube Yönetim Kurulu Üyesi- TTK Üzülmez Müessesesi Elektromekanik İşletme Müdürü), Nail Altuntaş, (Şube Yönetim Kurulu Üyesi -İç denetçi), İbrahim Akın (Şube Yönetim Kurulu Üyesi – TTK Karadon Müessesesi Müdür Yardımcısı), Arif Karakuş (Şube Yönetim Kurulu Üyesi – TTK Karadon Müessesesi Müdür Yardımcısı), Tahsin Küçük (Enerji Bir-Sen Şube Denetleme Kurulu Üyesi – TTK Armutçuk Müessesesi Güvenlik Amiri), Cengiz Kılıç (Kongre Divan Başkanı – TTK Personel Daire Başkanı – Müfettiş), Adem Korkusuz (İşyeri Temsilcisi – TTK Armutçuk Müessesesi Müdür Yardımcısı)

TEK-DER GİTTİ, MEMUR-SEN GELDİ
Daha önce bir genel müdür yardımcısının genel başkanı olduğu Tek-Der tarafından yapılan atamaların Memur-Sen’in etkisine geçmesi, sendikanın üye sayısını kat kat artırırken, Tek-Der adeta tarihten silindi. Memur-Sen üyeliğinin atamaların en önemli kriterlerinden biri haline gelmesi, başka sendikaya üye olup da görevde yükselme sınavına girecek kişilerin istifa etmelerine neden olurken, Memur-Sen’in de hükümet düştüğü anda aynı akıbeti yaşaması kaçınılmaz görünüyor. Öte yandan konuya yakın çevreler, TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun madencilik gibi liyakat ve tecrübenin çok önemli olduğu bir sektörde, bu vasıfları taşımayan kişilerin Memur-Sen tarafından üst görevlere atanmasını istemesinden çok rahatsız olduğunu iddia ederken, Eroğlu’nun dengeleri korumak için çok çaba harcadığını ancak çoğu zaman gücünün yetmediğini de ifade ediyor.