Türkiye Taşkömürü Kurumu’na bağlı ocakta üzerine kaya parçası düşerek hayatını kaybeden maden işçisi Ayhan Badurlu, son yolculuğuna uğurlandı

SEVENLERİ ALANA SIĞMADI

Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü’nün Gelik’te bulunan maden ocağında üzerine kaya parçası düşen maden işçisi 32 yaşındaki maden işçisi Ayhan Badurlu, Gökçebey’in Çukur köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

Yerin eksi 260 metre altında meydana gelen iş kazasında ölen maden işçisi için memleketi olan Gökçebey ilçesi Çukur köyünde düzenlenen törene, TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve yönetim kurulu üyeleri, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş ve binlerce vatandaşlar katıldı. Bodurlu’nun marangoz olan babası Mustafa Badurlu, cenaze töreninde güçlükle ayakta durabildi. Kalabalık nedeniyle cenaze namazı köy meydanında kılınırken ölen işçinin cenazesi kılınan namazın ardından aile mezarlığına defnedildi.

“MADENCİLİK ZOR SANAT’

Cenaze törenine katılan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Yaradan Mevla’m hem ülkemiz hem de TTK zor günlerden geçiyor. Bir tane daha iş arkadaşımızı bugün toprağa veriyoruz ve onun acısı da yüreğimiz. Gerçekten çok zor bir süreçteyiz, kelimeler kifayetsiz kalıyor. Kardeşimiz çalışkan, dürüst bir insandı. Tüm çalışanlarımız öyle ama bu kardeşimizin durumu çok daha farklıydı. Allah mekânını cennet eylesin. Tüm çalışanlarımıza yaradan Mevla’m kazasız günler geçirsin inşallah” dedi.

GERİYE DÜĞÜN FOTOĞRAFLARI KALDI

2009 yılında maden işçisi olarak işe başlayan Ayhan Badurlu’nun dört yıl önce eşi Arzu Badurlu ile dünyaevine girdiği öğrenilirken 3 aylık çocuğunun olduğu belirtildi. Aile mezarlığına defnedilen maden işçisinden geriye düğününde çektirdiği mutlu günlerin fotoğrafları kaldı.

(Umut ERSES)