Çaycı esnafı için yardım isteniyor...

Zonguldak'ta Covid-19 virüsüne yakalanan Nizam caddesinin sevilen esnaflarından Muhammet Tanır, virüsü yenerek yoğun bakımdan normal servise çıkarıldı.

Günlerdir yaşam mücadelesi verdiği Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(ZBEÜ) Hastanesi Yoğun bakımından servise çıkarılan Muhammet Tanır'ın(47) sağlık durumu iyiye giderken, ailenin yaşadığı maddi zorluk, hayır sever vatandaşlar tarafından tedarik edilmeye çalışılıyor.  

Anne-babası ölmüş olan esnafın hayatta kalan 56 yaşındaki ablası Havva Tanır, yeğeni ve kardeşine bakarak aileyi ayakta tutmaya çalışıyor. Hiçbir geliri olmayan abla Tanır, kiralar ve biriken borçları ödemeye çalışıyor.

AİLE MADDİ ZORLUK ÇEKİYOR

Yıllardır çaycılık yaparak ailesi ve ablasının geçimini sağlayan Muhammet Tanır'ın yaklaşık iki aydır yoğun bakımda yatması, Tanır ailesini çaresizliğe itti.

Muhammet Tanır'ın esnaf arkadaşı, ailenin yaşadığı maddi zorluğu şöyle anlattı: "Yıllardır aile ekonomik olarak ayakta durmakta ciddi zorluklar yaşarken şimdi tamamen tükendi. Şu anda muhtaç durumdalar. Bir yandan alacaklılar bir yandan kira ödeme sorunu. Ailenin borçları bütün bu sağlık sorunları içinde büyük sorun yaşatıyor. Aile muhtaç durumda ve yardımsever insanların Allah rızası için yardımlarını bekliyor. Allah razı olsun, bazı hayorsever insanların desteğiyle ihtiyacın yarısı karşılandı. Ailenin borçlarını ödeyebilmesi ve toparlanabilmesi için maddi desteğe ihtiyacı var. Muhammet de sağlığına kavuşuyor. İnşallah maddi zorlukları da aşarsa aileyi kurtaracağız"

Muhammet Tanır'a yardım etmek isteyenlerin şu numaradan aileye ulaşabileceği belirtildi: 05332522711 - Ablası Havva Tanır.

(Haber Merkezi)