Seyahat etmek, yeni yerler keşfetmek çoğu kişinin hayali. Yeni kültürler tanımak, yeni tatlar demek, farklı insanlarla tanışmak, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında yaşayan insanların hikâyelerini dinlemek ise oldukça heyecan verici. Günümüzde bu hayali gerçekleştirmek içinse en güvenli ve bilindik yol uçak seyahatleri. Uçak seyahatlerinin ise vazgeçilmeyeni kabin boy valizler! 

eçanta Kabin Boy Valiz  modelleri için linke tıklayınız.

Sıklıkla uçak seyahatlerinde kullanılmak için satın alınan kabin boy valizlerin en büyük özelliği uçak içinde bulunan baş üstü dolaplarına sığmalarıdır. IATA kurallarına uygun şekilde üretilen kabin boy valiz ölçüleri 20x35x20 cm ebatlarındadır. Kullanımı da oldukça pratik olan kabin boy valizlerin uçak yolculuklarındaki en büyük avantajı, uçaktan iner inmez, vakit kaybetmeden çıkış kapısına yönelebilmektir.

İşlevsellik açısından ele alınacak olursa, valizlerin çeşitleri birbirinden farklı özellikler gösterir. Bu ürünlere daha yakından bakmak gerekirse farklı özelliklerine göre kategorilere ayırmak daha net bilgi verecektir.

        2 tekerlekli ve çekçekli valizler: İki tekerlekli olan valizlerin en büyük avantajı baş üstü dolaplarında çok daha az yer kaplamasıdır.

        4 tekerli ve çekçekli valizler: Kullanması ve taşıması çok kolay olduğundan dolayı en çok tercih edilen valiz modeli bu valizlerdir. 4 tekeri olması taşıma sırasında sizi yormaz. Çekçek ise kullanım kolaylığı getirir.

        2 tekerlekli, çekçekli ve sırt çantası olabilen valizler: Bu modeli özellikle sık seyahat eden gençler tercih ediyor. Sırt çantası şeklinde de taşınabilmesi ayrıca kullanım kolaylığı sağlıyor.

        En çok tercih edilen kabin boy valiz siyah renkte olanlar olarak öne çıkıyor.

Kabin boy valiz kullanmanın avantajları nelerdir?

        Ekonomiktir. Özellikle bagaj hakkı bulunmayan biletlerde, ek bir ücret ödemeden eşyalarınızı yanınıza alabilirsiniz.

        Kaybolmaz. Uçak kargolarında kaybolan valiz hikâyelerini daha önce duymayan, hatta yaşamayan bile yoktur. Ama kabin bagajı kullanırsanız, valizinizin kaybolma riski de ortadan kalkacaktır.

        Hafiftir ve kolay taşınır. Orta boy ya da büyük boy valizler oldukça ağır olduğundan dolayı taşıması da zahmetlidir. Kabin bagajı sizi bu yükten kurtarır. Kabin boy valiz tavsiyesi konusuna da ayrıca değineceğiz.

        Aktarmalar sizin için daha kolay olur. Örneğin aktarmalı şekilde bir yerden diğer bir yere uçuyorsunuz. Ve aktarma noktasında bagajınızı alıp diğer uçağa vermeniz gerekiyor. Kabin bagajı kullanmanız durumunda hem vakit kaybetmezsiniz hem de aktarma noktasında bagajınızın kaybolma riski sıfırdır.

 

Adının kabin boy olduğuna aldanmamak lazım. Adının geldiği yer uçak kabini olsa da uçak yolculuğu yapsın ya da yapmasın herkesin en az bir tane kabin boy valiz sahibi olması tavsiye edilir. Kısa süreliğine yapılacak iş seyahatlerinde, hafta sonu kaçamaklarında ve kısa süreli ziyaretlerde de kullanıldığından dolayı, büyük ya da orta boy valizlerin yerini almıştır.

 

Çeşitli Boyutlarıyla Kabin Boy Valiz Modelleri

Taşıdığınız eşyaların miktarına göre tümü küçük bir kabin boy valiz içine sığabilir. Kabin boy valiz boyutu ilk bakışta size küçük gelse de aslında kısa bir seyahat için ihtiyacınız olan her şeyi taşıyabileceğiniz kapasite de üretilirler. Daha doğrusu üretim amaçları budur ve tasarlarken bu konuya dikkat edilir. Bu nedenle gönül rahatlığı ile kabin boy valizle seyahat edebilirsiniz.

Örneğin, kabin boy valiz göz önünde ayırmak istemediğiniz her türlü eşyanızı güvenle taşımanıza yardımcı olur. Kaliteli yapılarıyla dikkat çeken bu markanın ürünleri, kesinlikle açılma veya yırtılma gibi sorunlar göstermez. Keyifli bir seyahat için e-çanta üzerinden tercih edebileceğiniz bu valizler hem uzun hem kısa yolculuklarda yoldaşınız olacak!

Seyahatiniz boyunca, yol boyunca ne giyecekseniz, günlük olarak ne giyeceksiniz, kaç ayakkabı götürmek gerekir ve akşam yemeklerinde ne giyilmeli gibi soruları cevaplayarak, kıyafetlerinizin organizasyonunu yapabilirsiniz. Ardından tüm bu eşyaları rahatlıkla sığdırabileceğiniz bir kabin boy valiz seçerek seyahatinize başlayabilirsiniz.

Kıyafet seçiminde işlevselliğe önem verin!

Hem güneşli hem de yağmurlu havalarda giyebileceğiniz kıyafetler tercih etmelisiniz. Kabin boy valiz öneri konusu oldukça detaylıdır ama öneriler içinde normalden daha büyük bir valiz bulunmamaktadır. Bu nedenle yanına alacağınız eşyaların ve kıyafetlerin işlevselliği oldukça önemlidir. Yerden tasarruf ancak bu şekilde sağlanabilir.

Kıyafetleri rulo yaparak yerleştirmek oldukça sık kullanılan bir valiz hazırlama yöntemi ancak çok fazla buruşmasına sebep olduğu için kadınlar tarafından pek de tercih edilmeyen bir yöntem. Bunun yerine, valizinizin ebatlarına göre hazırlayacağınız ürünlerin kaplayacağı alanı hesap edebilirsiniz. Bu sebeple kendi ihtiyacınıza göre bir kabin boy valiz seçmek önem taşır.

Bir kot pantolon ve bir kumaş pantolonun kapladığı alan aynı değildir. Ya da US Polo kabin boy valiz içinde plaj havlusu ve mikrofiber bir havlunun kapladığı alanı düşünün. Arada çok büyük fark var. Tüm eşyalarınızı bu şekilde planlayabilirsiniz. Bu durumda valiz alanı tamamen yeterli gelecektir. Dahası, bu hafif valizlerle taşıdığınız yük de hatırı sayılır biçimde azalacaktır.

Kaliteli kabin boy valiz modelleri bu alanda da son derece faydalı olmaktadır. Kendiliğinden ağır olan ürünler yerine daha hafif ve kullanışlı modellerin tercih edilmesi seyahatleri konforlu bir hale getirecektir. Özellikle hafif materyallerden üretilmiş valizler bu alanda öne çıkarken çeşitli markaların kaliteli ürünleri hafifliğine rağmen üstün bir koruma sağlamaktadır.

 
Kabin Valizleri Çeşitleri

Kabin bagajlarının iç hacmi diğer valizler kadar büyük olmasa da aslında kısa seyahatler için yeterli alana sahip. Uzun seyahatlerde düzenleyici gibi aparatlar kullanılabilir. Ancak bunlar, çoğu zaman tahmin edilenden çok daha fazla yer kaplayabiliyor. Bu nedenle pamuklu bez çantalardan faydalanırsanız hem valinizde yer kaplamayacaktır hem de düzenli bir valiz hazırlamış olacaksınız.

Kendiliğinden ayırıcı bölmelere sahip olan kabin boy valizler bu konuda oldukça yardımcı olacaktır. Farklı cepleri eşyalarınızın birbirine karışmasını rahatlıkla engelleyebilmektedir. Bu sayede her türlü yolculuktan sonra eşyalarınıza konforlu bir şekilde ulaşmanız mümkün kılınır. Dahası, bu modellerin bazıları fermuarlı cepler sunarak fazladan koruma sağlar.

Ebatları küçük olan her valiz için kabin boyu denemez. Farklı havayollarının, bu valiz tipi için açıkladığı bazı ebatlar var. Bu, pek çok havayolu için 55 x 40 x 23 cm ebatlarındadır. Diğer hava yollarının da kabin bagajları için kullandıkları ebat sınırlaması hemen hemen bu civarlardadır. Bir sorunla karşılaşmamak için, valiz satın alırken bu ölçü türüne dikkat etmek gerekir.

 


Kabin boy valiz modelleri ürün çeşitlerinin bol olduğu bir kategoridir. Çeşitli renklerde ve desenlerde, üzerinde farklı ülkelerin bayrakları olan ya da en ünlü çizgi roman kahramanlarının olduğu kabin boy valiz çeşitleri vardır. Ayrıca üretildikleri materyale göre de değişkenlik gösterirler. Birbirinden farklı tür ve desenlerde üretilen valizler, her zevke hitap eden şekilde üretilirler.

Kabin boy valiz fiyatları da oldukça değişkendir. Markadan markaya, üretiminde kullanılan materyallerinden içinde bulunan gözlere kadar farklılık gösterebilir. Çocuklar için de ayrıca üretilen kabin boy valiz fiyatları, hemen hemen yetişkinlerinki ile aynıdır. Bu çeşitlilik sayesinde kullanıcılar kendi ihtiyaçlarına uygun modellere ulaşabilir. Tüm bu özelliklere sahip çeşitli kabin boy valizler için siz de hemen eçanta’yı ziyaret edebilirsiniz. (Haber Merkezi)