Kent Konseyi’nden Belediyeye öneriler

Sezgin’den Sahil Projesi

*****Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin Maden Mühendisleri odası önünden başlayarak Fener gezi yoluna kadar devam edecek projenin Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Başkan yardımcısı Erhan Darende ile fikir birliği içinde olduklarını belirtti.

****Sezgin, Maden mühendisleri lokalinin hemen yanında bulunan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimize ilk ayak bastığı iskelenin olduğu alan ve hemen çıkışında bulunan çocuk oyun alanının olduğu alanın yeni düzenlemeye tabi tutulması. Atatürk temasının işlendiği bir şekilde yeniden düzenlenmesi ve çocuk oyun alanının adliye binası önündeki parkın diğer ucuna kaydırılması şeklinde bir düzenleme. TTK Fen Tetkik kurulu binası önündeki alanın da yeniden düzenlenmesinin uygun olacağı da ayrıca iletilen bir başka konu. 

****Şehit madencilerinin anıtı içinde önerilerini ilgili kurumlarla görüşerek ayrıca ileteceklerini belirterek, yine alan içerisindeki parkın önünde yer alan eski kum iskelesi (rapid şarjmen) ile ilgili, hayata geçmesi İle projenin bütünleşebileceğini belirterek bu konuda Vali sayın Kabana konuyu tekrar ileteceklerini belirtti.  

Zonguldak belediyesi tarafından adliye binasının önünde yapılan sahil düzenlemesi çalışmaları konusunda Zonguldak Kent Konseyi önerilerini belediyeye iletti.

Bu alanda yapılan çalışmalardan memnuniyetini dile getiren Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin Maden Mühendisleri odası önünden başlayarak Fener gezi yoluna kadar devam edecek projenin kent konseyi tarafından da defalarca gündeme getirilen bir proje olduğunu dile getirerek bu konudaki görüşlerini Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Başkan yardımcısı Erhan Darende ile paylaştıklarını ve fikir birliği içinde olduklarını belirtti.

Zonguldak Kent konseyinin devam eden çalışma ile ilgili olarak ayrıca geçtiğimiz hafta yeni bir önerisini Zonguldak Belediyesine yazılı olarak ilettiği ve talebin Fen işleri müdürlüğü tarafından değerlendirilmekte olduğu öğrenildi. Kent konseyinin önerisine göre Maden mühendisleri lokalinin hemen yanında bulunan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimize ilk ayak bastığı iskelenin olduğu alan ve hemen çıkışında bulunan çocuk oyun alanının olduğu alanın yeni düzenlemeye tabi tutulması isteniyor.

Kent konseyinin önerisi bu alanın burada yer alan çocuk oyun alanının kaldırılarak Atatürk temasının işlendiği bir şekilde yeniden düzenlenmesi ve çocuk oyun alanının adliye binası önündeki parkın diğer ucuna kaydırılması şeklinde bir düzenleme. TTK Fen Tetkik Kurulu binası önündeki alanın da yeniden düzenlenmesinin uygun olacağı da ayrıca iletilen bir başka konu. 

Kent konseyi başkanı Yesari Sezgin projenin sahilden başlayarak Fener gezi yoluna kadar devam edecek sürekliliği olan bir rekreasyon alanı şeklinde olmasının önem taşıdığını belirterek, alanın içerisinde yer alan Şehit madencilerinin anıtı içinde önerilerini ilgili kurumlarla görüşerek ayrıca ileteceklerini belirterek, yine alan içerisindeki parkın önünde yer alan eski kum iskelesi (rapid şarjmen) ile ilgili olarak Zonguldak Valisine geçtiğimiz yıl iletilen projelerinin de hayata geçmesi İle projenin bütünleşebileceğini belirterek bu konuda Vali Kabana konuyu tekrar ileteceklerini belirtti. HABER MERYEM DEMİR