2014 yılında yerli korkuseverlerin karşısına çıkan ve 1 yıl arayla devam halkası Siccin 2 ile gelen yerli korku serisi bu kez 3. devam halkası Siccin 3: Cürmü Aşk ile 2 Eylül tarihinde sinemaseverlerle buluşacak.

 

Filmin yönetmenliğini ünlü yönetmen Alper Mestçi üstlenirken senaristliğini ise Mestçi ile birlikte Zonguldak’tan Bekir Acar kaleme aldı. Film; 2 çocukluk arkadaşının başlarına gelen kadersiz olayları konu alacak. Sedat’ın kız kardeşi Kader'le evlenen, ancak yaptığı araba kazası sonucu hem oğlunun felç olmasına, hem de eşinin hafızasını kaybetmesine sebep olan Orhan, kaza için hem çocukluk arkadaşı hem de bacanağı Sedat'ı suçlar. Sedat, duyduğu vicdan azabı ve yaşadığı tuhaf ürkütücü olaylar nedeniyle iyice dağılır. Orhan ise intikamını almaya kararlıdır. 

Çekimleri Sarıyer ve Beykoz çevresinde gerçekleştirilen filmin oyuncu kadrosunda Adnan Koç, Büşra Ayaydın, Cem Uslu,Nevin Efe, Yavuz Pekdiker, Elif Baysal, Yavuz Çetin, Ömer Musab Küçükler gibi isimler yer alıyor. Yönetmen Mestçi, Bekir Acar ile birlikte senaryoya imza atarken, filmin görüntü yönetmeni ise Serdar Armutlu. Filmin müziklerine de Reşit Gözdamla imza atıyor. 

 

BEKLENTİMİZ ÇOK FAZLA

Filmin senaristliğini üstlenen Zonguldaklı Bekir Acar,HalkınSesi’ne yaptığı ziyarette filmden beklentilerinin çok yüksek olduğunu ifade ederek, “Hikayelerim vardı ama senaryo yazmak için birkaç düşünce vardı. Sürekli olarak Türk filmlerine gitmeye başladım ve bir ara sürekli korku filmleri revaçtaydı. Ondan sonra Alper Mestçi’nin dışında da beğendiğim yönetmen yoktu. Korkuda ilgilendiğim bir tür ve bir arkadaşım vasıtasıyla Mestçi’yle irtibata geçtim. Öykümü çok beğendi ve kendisiyle birlikte çalışarak bunu genişlettik. Onunda benim bu filmden beklentimiz çok büyük. Kendisi oldukça mütevazi bir isim ve bu filmden beklentisi oldukça fazla” dedi.

 

2 MİLYONA YAKIN İZLEYİCİ VAR

Ülke genelinde 2 milyona yakın korku filmi izleyici olduğunu ve bu rakama ulaşmak istediklerini de dile getiren Acar, “Benim için gurur verici ve Türkiye’de herkes korku filmi izlemiyor. Korku filmine ailenin çocuklarıyla gidememesi bir handikap. Türkiye’de 1buçuk 2milyon arası korku filmi izleyicisi var. Siccin -1 ve Siccin-2 ‘de birbirinden bağımsız bir marka filmi. Film daha çkmadan artık bunun 3’üncüsü gelsin diye fun grupları tartışma başlatmıştı. Beklentimiz dediğim gibi çok büyük. Yönetmenin söylediğine göre herkesin bu filmi izlemesi ve görmelerini gerektiği bir film. Zonguldak’a gelinip bir ön çalışma yapıldı. Aslında bunu Zonguldak’ta çekmeyi planladık fakat bazı elde olmayan sebeplerden dolayı çekimleri İstanbul’da yaptık. Bu konuda madenlerde de yapımcı ve yönetmen incelemeler yaptık fakat iptal etmek zorunda kaldık” şeklinde konuştu.(Umut ERSES)