Şamiloğlu Tekstil fabrikasında 2 aydır maaş alamadıkları için eylem başlatan işçiler:

“Sigortasız çalıştırılıyoruz ve asgari ücretin altında maaş alıyoruz”

Zonguldak’ta Şamiloğlu Tekstil’de çalışan 40 işçi, 2 aydır maaş alamadıkları için, asgari ücretinin altında çalıştırıldıkları için ve bazı arkadaşlarının da sigortasız çalıştırıldıkları için eylem başlattı. İşçiler, 2 aydır paralarını alamadıklarını, bunu defalarca söylemelerine rağmen sürekli tekstil sahibi tarafından oyalandıklarını söylediler. İşçiler maaşlarını aylınca kadar ve maaşlarında iyileştirme oluncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söylediler.

Kilimli İlçesine bağlı, Çatalağzı beldesinde Çatalağzı Belediyesi’nin karşısında bulunan Şamiloğlu Tekstil’de çalışan yaklaşık 40 işçi, dün asgari ücretin altında çalıştırıldıkları için ve 2 aydır maaşlarını alamadıkları söyleyerek eylem başlattı.  

SİGORTASIZ VE ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA ÇALIŞTIRILIYORUZ

Konuya ilişkin konuşan Tekstil çalışanları sürekli maaşlarının geç ödendiğini ve asgari ücretin altında çalıştırıldıklarını belirterek şunları söyledi:

“Tekstil fabrikası sahibi bizim 2 aydır maaşlarımızı ödemiyor. Maaşlarımızı normalde bankaya yatırıyor ama bize önceden 200- veya 250 avans almış gibi gösterip evrak imzalatıyorlar. Geri kalan kısmı bankaya yatıyor. Yani bizi asgari ücretin altında çalıştırıyorlar. Biz sabah 8.30’da iş başı yapıyoruz. Ama akşam çıkış saatimiz belli değil. Tazminat alamasınlar diye her sene işe giriş- çıkış yapıyorlar. Bazı arkadaşlarımızı sigortasız çalışıyor. Evimize ailemize para götüremiyoruz. Biz yetkililerin sesimize kulak vermelerini ve bize sahip çıkmalarını istiyoruz” diye tepki gösterdi.

İşçiler maaşlarını alana kadar ve maaşlarında iyileştirme oluncaya kadar eyleme devam edeceklerini kaydetti. Barış DOĞAN