Zonguldak Sınav Koleji öğrencileri ve okul yönetimi ‘’Gaziler  Günü’’ nedeniyle gazileri okullarında ağırladılar.

Okulun Berkant Gürleyen çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen söyleşinin moderatörlüğünü Sınav Koleji Genel Müdürü Halil Vecdi  Ilgın yaptı.

Halil Vecdi Ilgın yaptığı  açılış konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün “Savaş kaçınılmaz olmadığı sürece cinayettir.” sözüne atıf yaparak, Türk milletinin savaştan çok barıştan yana olduğunu ancak yaşadığımız coğrafyadan dolayı Türk milletinin vatanımızın bütünlüğünü ve bayrağımızın dalgalanmasını hedef alan saldırılara uğradığını bu nedenle kaçınılmaz mücadelelere sürüklenmek zorunda kaldığını anlattı. 

Ilgın, "Daha sonra şehitlik ve gazilik kavramlarına açıklık getirerek "bugün bir vatanımız var diyebiliyorsak, bayrağımızı dalgalandırabiliyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz" diyerek sözü gazilere bıraktı.

Gaziler Necmettin Candaş, İbrahim Çetin, Satılmış Dönmez, Dursun Yılmaz , Mustafa Tanoba’da söyleşide konuşma yaparak öğrencilere Kıbrıs Barış Harekatı sırasında yaşadıkları ve tanık oldukları olayları anlattılar.

Söyleşi sonunda Sınav Koleji Genel Müdürü Halil Vecdi Ilgın, Zonguldak Muharip Gaziler Derneği Başkanı Necmettin Candaş’a günün anlam ve önemine binaen plaket verdi.   

HABER :  MUSTAFA ÖZDEMİR