Soğuksu’da tuvalet ayıbı!

Zonguldak kent merkezinde Gazipaşa’dan sonra en önemli ana arteri Soğuksu bölgesinde halka açık umumi tuvalet olmayışı vatandaşları çileden çıkardı. Özellikle Soğuksu esnafı tuvalet sorunu nedeniyle büyük sıkıntı yaşıyor. Defalarca Zonguldak Belediyesi’ne sorunu iletmelerine rağmen çözüm bulunmayışından Halkın Sesi’ne dert yanan Soğuksu esnafı, “Şuan sadece pazaryeri içinde bir tuvalet var. Onun da bayanlar tuvaleti içler acısı… Bırakın insan hayvan bile kullanamaz. Belediye Başkanı söz vermesine rağmen kulak ardı etti. Belediyenin tuvalet yapmak için önerdiği yer viyadük köprünün altı. Daha merkezi bir yer olmasını istiyoruz. Özellikle Pazar olduğu günler rezillik yaşanıyor. Bir belediye bu kadar basit sorunu bile çözemez mi?” dediler. 

 

Defalarca kaleme alınan Merkez Soğuksu bölgesindeki umumi tuvalet sorununu, hala çözülmedi. Merkezin en işlek yerlerinden biri olan Soğuksu’da vatandaşın ve esnafın kullanabileceği bir tane bile umumi tuvalet bulunmuyor. Vatandaşlar, konuyla ilgili rahatsızlıklarını; “Bırakın normal vatandaşı, engelli kardeşlerimiz var. Acil bir durum olduğunda onlar ne yapacaklar? Pazar yerinde ki virane tuvalete mi gitsinler? Yoksa Belediye duraklarının orada ki tuvalete kadar koştursunlar mı?” ifadelerini kullandı.

Terakki Mahallesi Muhtarı Şükrü Fidanboy’un da gerek basın aracılığı ile gerekse resmi dilekçeler ile vatandaşın sesini Valiliğe ve Belediye’ye duyurmaya çalıştığını biliyoruz. Yetkililer tarafından hiçbir şekilde çözüme kavuşturulamayan umumi tuvalet sorunu, vatandaşın yanı sıra Soğuksu esnafını da çileden çıkartmış durumda. “Koskoca bölgede tuvalet yok. Pazar yerinde bulunan o pislik yuvasını tuvaletten sayıp, önümüze koyuyorlar. Kadınlarımız, çocuklarımız, engelli kardeşlerimiz orayı kullanamıyor. Pazar yerine yakın olmayan esnaf ne yapacak? Soğuksu, küçük bir yer değil. Bir tane doğru düzgün umumi tuvalet olmalı.” Şeklinde konuşan soğuksu esnafı yetkililerden yanıt bekliyor.

DERYA AKTAŞ