Kırmızı-lacivertli takım,   sol bek transferi için Onur Kıntaş’ı listenin başına yazdı

SOL BEKE ONUR KINTAŞ

Zonguldak Kömürspor’da ilk transfer hamlesi sol beke geldi. Geçtiğimiz sezon içerisinde sol bekte oldukça sıkıntılar yaşayan kırmızı-lacivertli takım, ilk olarak  bu mevki için harekete geçti. Karşıyaka’da sözleşmesi sona eren 27 yaşındaki sol bek Onur Kıntaş’ı transfer listesine alan Kulüp, kongre sonrası transferi resmiyete dökmeyi amaçlıyor


*******************

KARŞIYAKA’DA SÖZLEŞMESİ SONA EREN ONUR’UN BONSERVİS SORUNU YOK

Zonguldak Kömürspor, 2019-2020 sezonu çalışmalarına start verdi. Hoca konusunu çözüme kavuşturan kırmızı-lacivertli takım, Cahit Terzi’den boşalan koltuğa Serkan Afacan’ı oturttu. Yıllar sonra bir takımı çalıştıracak  ve ayrıca  takımın sorumluluğunu üstlenmesi  konusunda tecrübe bakımından vasat bir ismi  antrenörlüğe getiren Zonguldak Kömürspor, şimdi kısa bir süre sonra yapılacak olağan genel kurula odaklandı. Mevcut başkan  Süleyman Caner’in tek listesi ile yapılacak Kongrede yeni yönetimini belirleyecek kulüp, fazla vakit kaybetmeden transferde kolları sıvayacak. Öncelikli olarak geçen sezonda alacakları kapatarak iç transfere yoğunlaşacak kırmızı-lacivertli takım, dış transfer çalışmalarında ise düğmeye basacak.

SOL BEK TRANSFERİ OLMAZSA OLMAZ 
Zonguldak Kömürspor, dış transferde ilk tercihi sol bek sıkıntısını çözmek… Sezon içerisinde bu bölgede oldukça sıkıntılar yaşayan kırmızı-lacivertli takım, Ercan Coşkun ile yolları ayırdıktan sonra o bölgede dikiş tutturamadı.   Devre arası transfer edilen Mehmet Öztonga’dan yararlanamayan kırmızı-lacivertli takım, devşirme olarak hücumcu Emre Kara ve sağ kanat oyuncusu Semih Karadeniz’i kullanmıştı.  Trabzonspor’dan kiralık gelen Semih Karadeniz ile yolların ayrılmasının ardından, bu bölgede yaşanan eksikliği gidermek isteyen Zonguldak Kömürspor,   Karşıyaka ile sözleşmesi sona eren sol bek Onur Kıntaş’ı gündemine aldı. Kırmızı-lacivertli takımın yeni hocası Serkan Afacan’ın Karşıyaka’dan eski futbolcusu olan Onur’u listenin başına yazan Zonguldak Kömürspor, sol bek oyuncusunu takıma katmak istiyor. 3’üncü Lig’de Play-Off’a kalan  İzmir ekibinde başarılı bir sezon geçiren 27 yaşındaki futbolcu ile ilgilenen kulüp,  kongre sonrası girişimlerini hızlandıracak.  Eren ARSLANYILMAZ




17 YILLIK KARİYER

2002 yılında Marmaris Gençlikspor’da futbola başlayan Onur, 17 yıllık geçmişe sahip, bu süreçte Konyaspor ve Karşıya altyapılarında forma giyen sol bek, 2012 yılında İzmir ekibi ile profesyonel sözleşme imzaladı. Ardından Belediye Bingöl, m Çine Mardanspor ve Gaziosmanpaşaspor’da kiralık olarak görev yapan Onur Kıntaş, 2016 yılından itibaren profesyonel olduğu Karşıyaka’da forma giydi. Mayıs 2019 yılında İzmir ekibi ile sözleşmesi biten Onur Kıntaş, 72 lig maçında görev yaptı.

PLAY-OFF HEYECANI YAŞADI

2012 yılında profesyonel olduğu Karşıyaka’da son  3 sezondur forma giyen Onur Kıntaş, bu sezon 3’üncü Lig’de Play-Off heyecanı yaşadı.  3’üncü Lig 2’nci Grup’ta normal sezonu 55 puanla 4’üncü sırada bitirerek Play-Off’a kalan Karşıyaka, yarı final maçına Van Büyükşehir Belediyespor’a 2-1 ve 0-0’lık sonuçlarla elendi ve 2’nci Lig şansını kaybetti.


1’İNCİ LİG DENEYİMİ VAR

Zonguldak Kömürspor’un transfer listesinin ilk sırasında olduğu öğrenilen Onur Kıntaş için Bodrumspor ve Şanlıurfaspor’unda devrede olduğu alınan bilgiler arasında. Son 3 sezondur Karşıyaka forması giyen sol bek,  İzmir ekibiyle 1’inci ve 2’nci Lig deneyimi yaşadı.   2013-2014 sezonunda 1’inci Ligde mücadele eden Karşıya’da 5  maça çıkan Onur,  2016-2017 ve 2017-2018 sezonunda 2’nci Lig’de forma giydi.

*****29 lig maçı, 2’si Play-Off olmak üzere geçen sezon 31 maçta görev alan Onur Kıntaş, 2 Bin 644 dakika süreyle oynadı


*****Yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle özellikle bonservis sorunu olmayan oyunculara yönelen  Zonguldak Kömürspor’da kongre sonrası  hareketlilik yaşanacak.



ONUR KINTAŞ KİMDİR?

Doğum yeri: Muğla
Doğum tarihi 1 Ocak 1992 (27 yaş)
En son oynadığı kulüp: Karşıya
Mevki: Sol bek

KARİYERİ

U21 Ligi: 36 Maç/ 1 gol
Türkiye Kupası: 6 maç
TFF 3. Lig: 87 maç/ 1 gol
TFF 2. Lig: 41 maç/ 2 gol
TFF 1. Lig: 5 maç 
DSGL Türkiye Şampiyonası: 2 maç/ 1 gol
DSGL: 15 maç/ 2 gol