Emek Partisi Zonguldak İl Örgütü Başkanı Ateş Türeli, işçi ve emekçi haklarının en acımasız şekilde gasp edildiğini söyledi.

Soma ve Ermenek madencileriyle dayanışma içinde olduklarını vurgulayan Türeli'nin açıklaması şöyle:

"Kapitalist sömürü girdabına karşı en ufak bir dayanışma tek adam rejiminin müdahalesi ile karşı karşıya kalıyor.

Pandemi sürecini de bahane ederek "milli güvenliği ve halk sağlığını bozucu nitelikte" bir eylem olarak görülen Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ'ye ait Adana ve Mersin'deki fabrikalarda Petrol - İş Sendikası tarafından alınan grev kararı 60 gün süreyle ertelendi.

İşsizlik, enflasyon ve kamuoyunu ilgilendiren her konudaki istatistik raporu inanma olasılığı "sıfır" rakamlarla gözümüzün içine sokmaya çalışan hükümet yetkilileri; gerçekleri gizlemek için 18 yıllık iktidarları sürecinde hep patron ve sermayeden yana oldu. İşçi ve emekçilerin hak alma mücadelesini bastırmak için ise her türlü yöntemi "mubah" saydı.

 

Soma'da Uyar madenciliğe ait ocaklarda çalışan ve Bağımsız Maden - İş Sendikası'nda örgütlenerek, Ankara'daki yetkililere taleplerini iletmek için yola koyulan işçiler, üç gündür Soma'dan ilçe dışına çıkarılmayarak mezarlıkta bekletilmekte.

Ermenek'te, yine aynı şirkete ait iki ocakta çalışan madenciler 13 aydır ödenmeyen haklarını almak, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin uygulanması için aileleri ile 45 gündür direnişte.

Hükümet yetkilileri bütün bu gerçekliğin karşısında işçilerin taleplerini görmezden gelerek, maden şirketine yeni ruhsatlar verme pazarlığı içinde.

Kolluk güçleri ise ocaklarda ölümüne "nefesliksiz, kaçamaksız" şartlarda çalışmaya zorlanan direnişçi işçilere attıkları her adım karşılığında plastik mermi ve biber gazı ile müdahale etmekte... Direnişçi işçileri darp etmekte.

Büyük Madenci Grevi ve Ankara Yürüyüşü ile işçi sınıfı mücadele tarihine önemli sayfalar yazan Zonguldaklı madenciler Soma ve Ermenekli madenci kardeşlerinin yanındadır.

Emek Partisi olarak kömür karalı nasırlı ellerimizi Soma ve Ermenekli sınıf kardeşlerimizin elleri ile birleştiriyoruz." (Haber Merkezi)