Hafta sonu yapılan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) eğilim yoklamasından kelimenin tam anlamıyla sürpriz çıktı… 30 yıldır aktif siyasetin içerinde olan Şerafettin Tupçu, kent merkezindeki bilbord ve binlerce üyenin cep telefonlarına atılan SMS aracılığıyla yürütülen karalama kampanyasına rağmen en yakın rakibine yaklaşık bin oy fark atarak seçimden galim çıktı… Eğilim yoklamasının diğer bir sürpriz ismi ise sandıktan ikinci çıkan genç aday Deniz Yavuzyılmaz oldu. Oy pusulasında ilk sırada olan Şerafettin Turpçu ile ikinci sırada olan Deniz Yavuzyılmaz’ın seçim sonuçlarında da aynı sırayı paylaşması ise eğilim yoklamasının en ilginç yönü oldu…

CHP TABANI “DEĞİŞİM” İSTEDİ
CHP’de Cumartesi günü Canlı Köşk’te yapılan eğilim yoklamasından çıkan en çarpıcı sonuç ise üyelerin değişim isteğiydi… Yeni isimlere şans veren CHP tabanı, uzun yıllar Zonguldak’ta siyaset yapmış birçok ismi tercihleri arasına yazmadı. Yine tek kadın aday Çiğdem Şekerci’nin 16 aday arasında 9’uncu olması başarı olarak yorumlandı. Öte yandan ilçelerde ise üyeler kendi adaylarını sandıktan birinci çıkardı. Merkez İlçede ise Harun Akın seçimin galibiydi… Seçin galibi Şerafettin Turpcu, “Kazanan partimiz oldu. Şimdi sıra AKP’yi iktidardan uzaklaştırmakta” derken, Deniz Yavuzyılmaz ise, “Sömürü düzenini yıkana kadar mücadeleye devam” dedi.


CHP’de demokrasi kazandı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde eğilim yoklaması yaparak üyelerinin fikrini aldı. 16 adayın yarıştığı  eğilim yoklamasında kazanan en yakın rakibine 977 oy fark atan Şerafettin Turpçu oldu. Merkez ilçe ve 7 ilçede kurulan sandıklardan çıkan sonuçlara göre ikinci sırayı sürpriz bir şekilde genç aday Deniz Yavuzyılmaz aldı. Yılların deneyimli siyasetçisi Harun akın ise üçüncü oldu.

CHP TABANI “DEĞİŞİM” İSTEDİ

CHP’de Cumartesi günü Canlı Köşk’te yapılan eğilim yoklamasından çıkan en çarpıcı sonuç ise son 10 günde seçim kampanyasına başlayan genç aday Deniz Yavuzyılmaz’ın kazandığı başarı oldu. Uzun yıllar Zonguldak’ta siyaset yapmış bir çok ismi geride bırakarak 2 bin 90 oy ile ikinci olan Yavuzyılmaz, CHP’deki değişim rüzgarının öncüsü oldu. Yine tek kadın aday Çiğdem Şekerci’nin 16 aday arasında 9’uncu olmasın başarı olarak yorumlandı.

BÖLGELER ADAYLARINA SAHİP ÇIKTI

Cumartesi günü yapılan eğilim yoklamasında özellikle ilçe adayları kendi bölgelerinden zaferle çıktı. Ereğli adayı Yaşar Balcı, Çaycuma adayı Umut Başoğlu, Alaplı adayı Adil Ateş, Devrek adayı Şeref Aydınlı bölgelerinde birinci olurken, Erol Sarıal ise Kilimli’de çok az farkla ikinci oldu. Merkez İlçede kurulan sandıktan ise Harun Akın galip çıktı… Zaman zaman gergin anların yaşandığı oylamada toplumun her kesiminden üyenin oy kullandığı dikkat çekti. Eğilim yoklamasında Ercan Karakaş, genel merkez gözlemcisi olarak görev aldı.

O MÜDÜR YİNE YOKTU
Öte yandan 17 Aralık operasyonundan sonraki süreçte gözaltına alınan Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Ertan Erçıktı eğilim yoklamasında 86 oy alarak sondan ikinci oldu. Erçıktı, seçim çalışmalarına katılmadığı gibi eğilim yoklamasına da gelmedi. Seçim çalışmalarına katılmayan Erçıktı’nın neden böyle eğilim yoklamasına girdiği ise anlaşılamadı. Seçimler sonunda en az oyu ise Oğurtan Şendoğan 66 oyla aldı.

TURPÇU: “SIRA AKP’DE”

Ön seçimden uzak ara 1'inci çıkan Şerafettin Turpcu, Halkın Sesi'ne yaptığı açıklamada kendisine oy veren vermeyen herkese teşekkür ederek, "Bu seçimin kaybedeni ya da kazananı yok. Partimize, bize bu imkanı sağladığı için teşekkür ediyorum. Şimdi sıra 7 Haziran'da 1'inci parti olarak, Akp'yi iktidardan uzaklaştırmakta. Bu eğilim yoklamasındaki sinerjiyi 7 Haziran'a da taşıyacağız. Tüm partililere teşekkür ederim." dedi.
Öte yandan Turpcu, 2'nci sıra adayının CHP Genel Merkezi tarafından belirlenmesi ile ilgili soruya ise, "Bu tamamıyla Genel Merkez'in tasarrufudur. Onların kararına saygı duyarız." dedi.

YAVUZYILMAZ: ”MÜCADELEYE DEVAM”

CHP'de Cumartesi yapılan eğilim yoklamasında Çaycuma sonuçları hariç 2'nci sırada yer alan Deniz Yavuzyılmaz ise Halkın Sesi'ne yaptığı açıklamada, "Adil bir seçim oldu. CHP'yi harekete geçiren demokratik bir yarıştı. Gençlerin aday olmasıyla bundan sonra siyasette genç adayların önü açılmıştır. Türkiye'nin diğer illerinde de halkın genç adaylara sahip çıkacağına inanıyorum. Biz önden yürüdük ama arkamızda koca bir ordu var. Sömürü düzeni yıkılana kadar mücadelemiz devam edecek." dedi.