Polisin “çingenler buradan gidin”  diyerek kovduğunu iddia eden Soner Barut, Halkın Sesi’ne konuştu. 

“İSYANIM DİNMEYECEK”

Zonguldak Valiliği önünde bulunan bir kafede arkadaşıyla çay içerken mekana gelip “Çingenler burayı terk edin” diyerek çayını döktüğünü iddia eden polis memurundan şikayetçi olan 30 yaşındaki Soner Barut Halkın Sesi’nden Mustafa Özdemir’e konuştu. Bu ülkede  Laz, Çerkez, Kürt ya da farklı ırktan olduğu için hiç bir vatandaşa etnik kimliğiyle hitap edilmediğini ama romanlara “çingen” denilmesini kabullenemediği için isyan ettiğini söyleyen Barut, “O gün o polis memurundan sadece bir özür bekledim. Ama özür dilemedi. Yasal yollardan hakkımı alana kadar isyanım dinmeyecek” dedi.

GÖRÜNTÜLERİ 1 MİLYON KİŞİ İZLEDİ 

Olay günü yanındaki arkadaşı Doğuş Özdemir ile çay içtiğini, yanlarına gelen polisin arkadaşına “Borcunu ne zaman ödeyeceksin” diye bağırdığını ifade eden Soner Barut, “Ben de kafedeki insanlara rezil olmamak için polis memuruna kendilerini rahatsız etmemesini söyledim. O da bana bağırarak, ‘Bu mekanın sahibi benim. Kalkın gidin buradan Çingenler’ dedi. ‘Sen nasıl konuşuyorsun?’ dememe kalmadan bir kez daha ‘Çingenler kalkın gidin’ diye bağırdı. Ben de sinir krizi geçirerek kendisine sesimi yükseltip karşılık verince sivil polisler geldi. O sırada biri isyanımı cep telefonuyla kaydetmiş. O videoyu 1 milyon kişi izlemiş” dedi.

POLİS İÇİN SORUŞTURMA AÇILDI

Olaydan sonra herkesin kendisini telefonla arayarak destek verdiğini dile getiren Soner Barut, “Emniyet Müdürümüz olaydan sonra benimle görüştü. Son derece güzel şeyler söyledi. Soruşturma açılması için talimat verdi. Bana da “Hak eden hak ettiğini alır” dedi. Yalnız olaydan sonra Valiliğin yaptığı açıklamada benim polis memuruyla önceden husumetim olduğu belirtilmiş. Benim değil yanımdaki arkadaşımın sorunu vardı. Bildiğim kadarıyla o polis memnunun da bulunduğu düğün konvoyundaki gelin arabasından içinde 500 tl olan zarf almışlar. O gün polis arkadaşımdan o parayı istedi” dedi. 

GÜZEL PARTİ GENEL BAŞKANI ZONGULDAK’A GELİYOR

Öte yandan roman vatandaşların haklarını savunan Güzel Parti’nin Genel Başkanı Hüseyin Akbulut’un kendisini telefonla arayarak destek olduğunu belirten Barut, “Genel Başkanımız Hüseyin Bey bir Avukat ile birlikte Çarşamba günü Zonguldak’a geleceklerini söyledi. Burada bir basın açıklaması yapacaklar. Ardından Güzel Parti olarak Cumhuriyet Başsavcılığı’na polis hakkında suç duyurusunda bulunacak. Olay günü kafenin güvenlik kamerasında polisin masamıza gelerek bağırması. Masadaki çayımı dökerek bizi ordan kovması var. Benim tek derdim insanlar arasında ayrım yapılmaması. Benim gibi dışlanan tüm romanlar adına yasal hakkımı aramaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.