Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, askf binasında Ereğli ve Kilimli 1.Amatör Grubuna , futbol topu, eşofman takımı, forma, şort, ecza çantası gibi malzeme dağıtımı yaptı. Daha önce de Ereğli, Kilimli ve 1.Amatör Merkez gruplarına sponsor olan işadamı Hakan Albarak’da malzeme dağıtımında yer aldı. Demir, malzeme dağıtımının öncesinde amatör spor’un ayakta kalabilmesi için spor kulüpleri ile mini bir toplantı yaptı.  Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir malzeme dağıtımının ardından işadamı Hakan Albarak’a amatör spor’a yardımlarından ötürü plaket verdi. Futbol İl Temsilcisi Metin Malkoç ise Albayrak’a futbola desteklerin dolayı madenci heykeli takdim etti.

 “Birlik beraberlik içerisinde olmalıyız”

Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kemal Demir, amatör spor kulüplerinin birlik beraberlik içerisinde olması gerektiğini söyleyerek, “Seçim sürecinde başlatmış olduğumuz tehadütlerde ilk hedefimiz sponsor lig olmuştu. Ereğli ve Kilimli grubumuzun sponsor lig anlaşmasını işadamı Hakan Albayrak kardeşimizle yaptık. Bu kardeşimiz daha öncede 1.Amatör Merkez grubuna sponsor oldu. Biz seçimden öncede diğer kurum ve kuruluşlardan farklı görmedik. Seçimden sonra da dostluğumuz devam ediyor. Zonguldak’ta amatör futbol bitmek üzere. Bu biz geldik diye de düzelecek diye bir şey de yok. Ama düzelmesi için gereken şeyde birlik beraberliğin olması. Eğer birlik beraberlik olmazsa Zonguldak’ta amatör futbolun kalkınması mümkün olamayacak. Bundan sonra ki süreçte daha iyi işler yapacağız. Bunlar bizim görevimiz. Birlik olursa biz bu işi götürürüz. Bazı olaylarımız oldu arkadaşlarımız Ankara’ya kadar yürürüz dedi. Amatör kulüplerimize yardım olacaksa Ankara’ya da yürürüz. “

“Amatör spor’a her zaman destek vereceğim

Amatör spor’un ayakta kalabilmesi için her zaman destek vereceğini söyleyen işadamı Hakan Albayrak, “Merkez Camisinde doğdum büyüdüm. Sonra göç ettim. Merkezspor’da da 6 sene top oynadım. 20 senedir Yalova’dayız ama futbola özlememiz hala devam ediyor. Gençliğimizden beri Zonguldak sevgisi hep içimizde vardı. Memleketimizi sevdiğimiz için yapıyoruz her şeyi. Hiçbir beklentimizde yok. Zonguldakspor bir yere gelecekse altyapıya önem vermemiz gerekiyor. Altyapısı olmayan takım bir yere gidemez. Bakın idman sahamız bile yok. Onun için başkanımıza söylemiştim destek olacağım diye yine sözümde duruyorum. Bundan sonra da her zaman amatör spora destek olacağım.”

Emre Can BAYRAM