Çaycuma Belediye Meclisi kasım ayı olağan toplantısında, kardeş kent ilişkisinin gelişiminde büyük rol oynayan Lennestadt önceki dönem Belediye Başkanı Stefan Hundt’u oybirliğiyle fahri hemşeri ilan etti.

 

Çaycuma Belediye Meclisi kasım ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın etkisini artırma eğilimi içinde olan virüs salgınına karşı alınan kurumsal önlemlerin yanı sıra kişisel önlemlerin de artırılması yönünde tavsiyelerde bulunduğu toplantıda Lennestadt önceki dönem Belediye Başkanı Stefan Hundt oy birliğiyle fahri hemşeri ilan edildi. Lennestadt Uyum Meclisi Başkanı Nedim Kalembaşı’nın işletmesine çağırarak sürpriz şekilde video konferans yöntemiyle toplantıya bağladığı Stefan Hundt, alınan karardan dolayı çılgınca bir sevinç duyduğunu söyledi. “Ben bunu hak ettim mi bilmiyorum ama. Siz layık gördüyseniz bana kabul etmekten başka bir şey düşmez” diyen Hundt, iki kent arasında gelişen ilişkilerde her şeyin çok daha güzel olacağını da sözlerine ekledi.

 

KANTARCI: “HUNDT İLE ÇOK VERİMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK”

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Sevgili dostum Stefan” diye hitap ettiği Hundt’a, gündemin bu maddesinin kendisiyle birlikte belediye meclisine de sürpriz olduğunu ifade etti. “Seninle belediye başkanlığın döneminde son derece verimli çalışmalar yaptık” ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Kantarcı, “Çaycuma ile Lennestadt arasında çok yönlü ilişkiler geliştirdiğimiz bu dönemde, Türk Alman dostluğunun ilerlemesine de katkılar sunduk. Senin de her konuşmanda ifade ettiğin gibi, dünyada herkesin savaşları konuştuğu bir dönemde biz kardeşliği, işbirliğini ve dayanışmayı konuştuk. İlişkilerin bu kadar yüksek düzeyde ilerlemesinde samimi kişiliğinin, dünya barışına olan sarsılmaz bağlılığının ve Türk insanına duyduğun derin sevginin çok payı oldu. Çaycumalılar olarak sana şükran duygularımızı ifade ediyoruz. Belediye Başkanlığından ayrılmandan tüm Çaycuma halkı olarak üzüntü duyuyoruz.  Ancak bir yandan da yaşamının bu yeni döneminde bizlere daha fazla zaman ayıracağını bilmenin sevincini de yaşıyoruz. Belediye Meclisimiz Lennestadt ile Çaycuma arasındaki ilişkilerin gelişimine sunduğun büyük katkılar ve özverili çalışmaların nedeniyle seni fahri hemşerimiz olarak ilan eden bir karar alıyor bu akşam. Bu kararı sana bildirmek üzere bu sürpriz bağlantıyı yaptık, kabul etmen bizlere büyük onur verecektir. Çaycumalıların ve Çaycuma Belediye Meclisinin selam ve sevgilerini yolluyorum” dedi.

 

HUNDT: “İZLEDİĞİMİZ YOL, TÜM İNSANLIĞIN GELECEĞİNE IŞIK TUTAN AYDINLIK BİR YOLDUR”

Son derece duygulandığı gözlenen Stefan Hundt ise “Merhaba Bülent, merhaba değerli Çaycuma halkı ve değerli belediye meclis üyeleri” diyerek başladığı konuşmasında, “Bugün büyük bir şaşkınlık içindeyim. Nedim Kalembaşı beni arayarak buraya gelmemi istedi. Geldim ve ne olacağını beklemeye başladım. Kurulan bağlantıda benim için ifade ettiğin güzel sözler için sana çok teşekkür ederim. Bana fahri hemşeri payesini uygun gördüğünüz için çok mutluyum. Ben bunu hak ettim mi bilmiyorum ama. Siz layık gördüyseniz bana kabul etmekten başka bir şey düşmez. Çaycuma ve Lennestadt’ın izlemiş olduğu yol, tüm insanlığın geleceğine ışık tutan aydınlık bir yoldur. Senin ve Çaycuma halkının, başta sanayiciler olmak üzere toplumun farklı kesimlerinin ilgisi beni Çaycuma’ya hayran bıraktı. Sizin misafirliğiniz ve Çaycuma halkının sıcaklığından çok etkilendim. İki kentin ortak geleceği açısından çok umutluyum. Şu an bana verdiğiniz paye ve gösterdiğiniz ilgi için çılgınca bir sevinç içindeyim, gelecekte de aynı şekilde çalışmalarımı sürdüreceğime söz veriyorum. Uluslararası alanda dünyaya bir işaret verebilir, şu andaki kötü gidişe karşı çıkar, iyi örnekler ortaya koyabiliriz. Ben buna inanıyorum, dostluğunuza inancım sonsuz. Siz de öylesiniz. Bu iki ülke için de çok güzel olacak” dedi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada, Stefan Hundt oy birliğiyle Çaycuma’nın fahri hemşerisi oldu.