Zonguldak’ta, geçen 9 Mart’ta Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) eski hükümlü kadrosuna alınacak 12 kişi için yapılan kura çekilişinin iptal edilmesinin ardından adaylar, Noter ve TTK yetkilileri hakkında kamu davası açılması için suç duyurusunda bulundular.

TTK'ya alınacak 6 şoför, 4 meydan işçisi, 1 aşçı ve 1 iş makinası operatörü olmak üzere toplam 12 işçi için, 336 kişi Çalışma ve İş Kurumu'na başvurdu. Başvuruların sona ermesinin ardından geçen 9 Mart’ta TTK İş Sağlığı, Güvenliği ve Eğitim Daire Başkanlığı'nda kura çekimi yapıldı. Meydan, aşçı ve iş makinası operatörlüğü için noter huzurunda talih oyunlarında kullanılan şans topları ile belirlendi. Şoförler için yapılan kura çekilişinde ise 6 asil belirlendikten sonra yedeklerin kura çekilişinde 117 numaralı topun arkasında 1 numarasının yazdığını gören adaylar, hile olduğunu ileri sürerek çekilişi durdurdu. Yapılan kontrollerde 134, 118, 151, 116 ve 111 numaralı toplara da 2 farklı numara yazıldığı tespit edildi. Bunun üzerine kura çekilişi iptal edildi.

İsmi kurada çıkmayan adaylar Kemal Kılıç, Murat Dursun ve Hikmet Şeref,  şoför kadrosu için başvuran 160 aday adına Zonguldak Adliyesi’ne giderek, TTK Genel Müdürlüğü ve 2’nci Noter yetkilileri hakkında kamu davası açılması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Barış DOĞAN