Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşayan Sedat Balaban, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Sebahat Tuncel, Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak ve Bengü Yıldız’ın açtığı hakaret davasında toplam 30 ay hapis cezası almasının ardından aracını süsleyip cezaevine gitti.

Silopi’de 21 Mart 2011 günü yürümek isteyen BDP’lilerle tartışan dönemin Şırnak Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner’e, o dönem BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in tokat atması üzerine kendisini telefonla arayıp hakaret ve tehditte bulunan Ereğlili Sedat Balan, Tuncel’in açtığı dava sonucu 74 gün hapis cezası aldı. Tuncel’in ardından BDP milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak ve Bengü Yıldız’ın dava açtığı Balaban’ın hapis cezası 30 aya çıktı.

Arabasını Türk bayraklarıyla süsleyip arkasına “Vatanı savunmaksa suçum, paşa paşa yatarım koçum” yazan Balaban, cezasını çekmek için cezaevine gitti.

42 yaşındaki Sedat Balaban aldığı cezaya üzülmediğini, tek üzüntüsünün 30 aylık hapis cezası nedeniyle kızının düğününe katılamayacak olmasını göstererek savcılığın kendisine izin vermediğini söyledi. Artık ülkemizde vatanı ve bayrağı sevenlerin ceza aldığını dile getiren Balaban, şöyle konuştu: “Selahattin Demirtaş, Gülten Kışanak ve Bengü Yıldız’ın açtığı hakaret davaları sonrasında tekrar ceza aldım. 3-4 Eylül tarihlerinde benim kızımın düğünü ve kınası var. Savcılık bu düğüne katılmama izin vermedi. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak buna rağmen gider cezamı paşa paşa yatarım. Ben sadece şunu söylemek istiyorum. Bu cezayı vatan için yatıyorum, vatanımı sevdiğim için yatıyorum. Toplam 30 ay ceza aldım. Ben gideceğim, teslim olacağım. Vatan sevgisi imandan. Türkiye Cumhuriyeti’nin askerini bayrağını savunanlar ceza alıyor. Vatanı savunmaksa suçum paşa paşa yatarım."

Balaban, yaptığı açıklamanın ardından Türk bayraklarıyla süslediği arabasıyla cezaevine gitti.