Zonguldak'ın yerel gazetesi SUSMA yayın hayatının 25'inci yılını kutluyor.

İlk sayısını paylaşımda görüldüğü gibi 28 Nisan 1997 yılında hayata geçiren gazetenin kurucusu Bahattin Arı konuyla ilgili düşüncelerini okuyucularıyla paylaştı...

"Gazeteniz Susma 25.Yılından gün aldı. 952.Sayısına ulaştı.Bireysel okuyucusuyla, ara vermeden varlığını sürdüren tek okur gazetesi dersek abartılı olmaz.

Bunu neden söylüyoruz. Kentte yerel gazete okur alışkanlığı abonelik üzerine kurulmuş, yani en baba gazete dahil bayiden değil okura elden dağıtım eliyle ulaşıyor.

Susma; Genel yayın politikasında sadece künyesinde yazılı bulunan “Hak ve Sorumluluk Bildirgesi İlkelerine Uyar. Cevap ve düzeltme hakkına saygı gösterir.”yazısına yaşamın içinde de bu ilkeye sadık kalarak bugünlere geldi.

Onun için geride bıraktığı 24 yılda 952 sayıya ulaştık, bir anlamda marka olduk.

Kentte adını saysak iki gün[1]lük gazeteden sonra içeriği ve niteliği ile gündemde yerini koruyan üçüncü gazete olarak anılmak her haftalık gazetenin işi olmadığını biliyoruz.

Ülke gündemini yerel gün[1]demle güncelleyen, günlük manşet gazeteciliğinden, popülist yayından uzak, uzun yol koşucusu, “Haberde objektiflik, yorumda özgürlük” ten hareket ediyoruz.

Kendi mahallemizden vazgeçmeden, ama diğer mahallelerde neler yaşandığını anlamak ve öğrenmek için elimizden geleni yapmaya çaba sarfederken, bir anlamda toplumda köprü olmaya, kayanaşma ve dayanışmayı örüyoruz. .

Susma; Gerçeğin ve vicdanın peşinden koşarken, samimiyet, açıklık, adalet, duygusunu, dostluk ve dayanışma üzerine kurduğumuz yayın ilişkisiyle Susma’yı hep birlikte nice yıllara taşıyacağız.

Yeni yılımızda, nice seneler birlikte yürümek için karşılıklı fedakarlık,dayanışma ve ortak sorumluluklarımız olduğunun bilinciyle davranmak, Susma’yı sizlere ulaştırmada en önemli etken olacaktır.

Çağ yeni emekleri, yeni iletişim araçlarını, yeni zamanı ve yeni ilişkileri mecbur kılı yor.

Bizde Çağ’dan kopmamak, Çağ’ı ve geleceği kurmada bir damla olabilirsek ne mutlu bize.

İyi ki varsınız..."

(Zonguldak Nostalji)