Zonguldak Tabip Odası, sağlık idarecileri ve sağlık iş kolunda hizmet veren sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte yaptığı açıklamada, doktorlara ve güvenlik görevlisine yapılan saldırıyı kınadı.

Atatürk Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Zonguldak Tabip Odası yönetiminin yanı sıra sağlık idarecileri, sağlık iş kolunda hizmet veren sivil toplum örgütleri katıldı. Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Kamil Güney, son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının artış gösterdiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Ülkemizde son yıllarda giderek artan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları, maalesef ilimizde de sıkça yaşanır olmaya başlamıştır. Tüm uyarılara rağmen, şiddetin önüne geçilmiyor-geçilemiyor. Hekime ve sağlık çalışanına yönelik şiddet tehlikeli boyutlardadır. Ölümle ve sakatlıkla sonuçlanan saldırılar olmuştur, ne yazık ki bundan sonra da olması çok muhtemel gözükmektedir.”

Zonguldak’ta acil servis hekimi, anestezi uzmanı ve güvenlik görevlisinin saldırıya uğradığını hatırlatan Güney, şunları söyledi: “En son geçen hafta 9 Eylül 2014 günü 13 Eylül 2014 günü Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde sağlık çalışanlarımız fiili saldırıya maruz kalmışlardır. Bu olay 24 saat esasına göre halkımıza hizmet veren tüm sağlık çalışanlarını derinden üzmüş ve yıpratmıştır. Acil Serviste yaşanan bu olayları ve ülkemizde yaşanan sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet olaylarını kınıyor, fiili saldırıya maruz kalan Acil Servis Hekimi Dr. Seyit Bey, Anestezi Uzmanı Dr. Serpil Hanım ve güvenlik görevlisi Hüseyin Beye geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.”

Caydırıcı önlemlerin alınmasında daha titiz davranılmasını talep ettiklerini açıklayan Güney, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz, uzun soluklu ve yoğun tempolu bir eğitimle sadece insanlara hizmet vermek, sağlık vermek adına bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığını korumayı görev bildik. Hasta ve hasta yakını psikolojisini anlayarak, fedakarlıkla hizmet sunmaya çalıştık. Ama ne yazık ki fiziksel ya da sözel şiddetin önüne yaşanmadığı gün kalmadı. Başta yasa uygulayıcıları olmak üzere tüm kamuoyundan bu olayların son bulması adına, sağlık çalışanını koruyan, hasta ve hasta yakınlarını şiddet uygulamaktan caydırıcı önlemlerin alınmasında daha titiz davranmalarını talep ediyoruz. Zonguldak Tabip Odası olarak tüm sağlık yöneticileri ve sendikalarla birlikte amaçladığımız görevleri sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmek için ilimizde ve Türkiye’de hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dur diyoruz. Eğer sağlıkta, sağlıklı hizmet almayı istiyorsanız hekiminize ve sağlık çalışanınıza sahip çıkın.”