TARAFTAR DESTEĞİ İLE YENMEK İSTİYORUZ
Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Serkan Afacan geçtiğimiz hafta deplasmanda 2-2 berabere kaldığımız Sarıyerspor maçı ve hafta sonu kendi sahamızda konuk edeceğimiz Samsunspor maçı öncesinde spor kamuoyuna açıklamalarda bulundu. 
Zonguldak Kömürsporn teknik direktörü Serkan Afacan takımın yavaş yavaş oturduğunu söyleyerek, önümüzdeki haftalarda zevk veren bir takım haline geleceklerini söyledi. Afacan Samsunspor'un bu ligin önemli takımlarından olduğunu ve taraftar desteği ile Samsunspor'u yenmek istediklerini söyledi. 
''Ligin az yiyen takımları arasındayız''
Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Serkan Afacan, ligde en az yiyen takımlar arasında olduklarını söyleyerek, “Ligin gelenine baktığımızda bu ligde en az yiyen gol 3 takımdan biriyiz. Samsunspor dört gol yemiş, Sancaktepe yedi gol. Bizde yedi gol yedik. Gol yememe alışkanlık haline getirmemiz lazım. Bunu başarabilecek karakter oyuncu grubumuz var. Takım olma adına bu on haftalık süreci iyi değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Artık futbol komuoyu tarafından hem oyunumuzu beğenildiğini ve sempati ile karşılandığını görüyoruz. İlerleyen haftalarda oyunumuz daha da oturacak oynadığımız oyuna alışacak ve bu oyunun meyvelerini almaya başladığımız sürece daha zevk veren bir takım dönüşeceğimizi söylemiştim''dedi. 
''Düştüğümüz yerden kalkabilecek bir takımız''
Takımın düştüğü yerden kalkabileceğini ifade eden Afacan, ''İyi bir ekip olduklarını belirten Afacan “Takım olarak düştüğümüz yerden kalkabilecek bir takımız. Benim için şehir için birer şans. Bütün olumsuzlara rağmen devam iyi gidiyoruz. Hedeflerimizin peşinde koşmaya devam ediyoruz” dedi.
''Samsunspor bu ligin önemli takımlarından''
Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Serkan Afacan, Samsunspor'un bu ligin önemli takımlarından olduğunu belirterek, ''Samsunspor’a bakımız zaman gerçekten bu ligin en önemli bütçesine sahip iki takımdan bir tanesi. Kadrosunda çok değerli topçular var. Dört gol yemişler, 19 gol atmışlar, 22 puanla ikinci sırada bulunuyorlar. Yeni kurulan takımlarda bu tip sıkıntılar olması normal. Ama gerek futbolcu kalitesi gerekse oyun anlamında bunları aşabilecek bir kadroya sahip olduklarını düşünüyorum. Samsunspor bizim gibi bu ligin önemli takımlarından. Bir futbol şehri. Tıpkı bizim gibi onlarda oyun oynamaya çalışıyorlar. Bizler oynadığımız oyunla aldığımız puanlarla futbol komuoyunun beğenisini kazanmış bir durumdayız” diye konuştu.
''Zor bir maç bizi bekliyor''

Zor bir maçın kendilerini beklediğini ifade eden Afacan, ''Zor bir maç ama saha ve seyirci avantajını kullanmak istiyoruz. Basından takip ediyorum taraftarlarımızın bütünleştiğini ortağımı biliyorum. Sadece Zonguldak içerisinde yaşayan insanların değil ilçe ve beldelerde yaşayan taraftarımızda gelmesini istiyorum maça. Bizlere sonuna kadar destek vermelerini istiyorum. Bizler buna inanmış durumdayız. Futbolcularımız, yöneticilerimiz şehri arkamıza alarak, taraftarımızda arkamızda olarak kazanmak istiyoruz. Samsunspor gerçekten bizi önemsiyor rakibimiz Gümüşhanespor’la kupa maçı oynadılar, 6 tane ligde oynattığı ilk onbirden futbolcu getirmemiş” şeklinde konuştu.
''Modernn futbol oynamaya çalışıyoruz''
Zonguldak Kömürspor Teknik Direktör Serkan Afacan, “Aldığımız sonuçlarla biz bu yaraşın içerisinde olacağımızı herkese gösterdik. Evet, biz Play-off içerisinde olmak istedik. Ve bunun mücadele ediyoruz. Sezon başında küme düşmemesi için düşünülen bir takımdı. Ama şuan yarışır bir hale geldik. Aldığımız sonuçlar bu yarışın içinde olduğunu herkese gösterdiğimizi düşünüyorum. şu bir gerçek Samsunspor gibi Manisaspor gibi ciddi bütçelerle oluşturulmuş iki takım var yarışmacı takım var. Onların altında baktığın zaman Sancaktepe’nin ciddi bir yatırım yaptığını, Sarıyerspor’un ciddi yatırım yaptığını görüyoruz. Bunların içerisinde biz gerçekten oyun tanımız var. Bu oyun tanımı içerisinde futbolcular bir oyunu var. Her geçen gün daha iyi oynuyorlar. Modern futbol oynamaya çalışıyoruz. Zonguldakspor yarışın içerisinde olmalı, şehri ile olmalı taraftarı ile olmalı şehri ileri gelen yöneticileri ile olmalı. Zaman içeresinde bunu tam olarak oturacağını düşünüyorum''dedi. 
''Sakat yada cezalı oyuncumuz yok''

Sakat ya da cezalı oyuncularının olmadığını ifade eden Afacan, ''Sakat ya da cezalı futbolcumuz yok taraftarımızın kenetleniyor olması yanımızda olması coşku ile bizi desteklemeleri bizi gerçekten mutlu ediyor. Burası bir kavga şehri emeğin şehri biz bu insanları değerli kılmak için mücadele ediyoruz. Onlar bize inandığı sürece desteğini arkamızda hissettiğimiz sürece başaramayacağımız iş olmayacağını düşünüyorum. Bu hafta da saha ve seyirci avantajı kullanarak bunu göstermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.''
Emre Can Bayram