TTK Genel Müdürü Burhan İnan’dan mahkeme kararıyla TTK’ya başlaması gündeme gelen Star Madencilik çalışanlarına müjdeli haber:

“Tavrımız işe almaktan yana”

TTK Kozlu Müessesesi’nde galeri açma ihalesini alan Star Madencilik’te çalışan ve işe aynı işi yaptıkları gerekçesiyle TTK’ya işe iade davası açan işçilere, geçtiğimiz günlerde Yargıtay’dan müjdeli haber gelmişti. Yargıtay’ın kararını masaya yatıran TTK yönetimi, davayı kazanan Star Madencilik çalışanları için bir komisyon kurdu. Komisyon 14 kişilik ilk dosyada adı geçen işçileri Perşembe mülakata alacak. Mülakat sonucu verimli bulunanlar işbaşı yapacak.

İNAN: “KOMİSYON KURDUK”

Halkın Sesi’nin telefonla sorularını yanıtlayan TTK Genel Müdürü Burhan İnan, “Evet konuyla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Kurduğumuz komisyon çalışıyor. Ortada bir mahkeme kararı var. İşimize yarayacak olan işçi arkadaşlarımızı alıp almayacağımıza karar vereceğiz. Niyetimiz almaktan yana. Ama iş sadece işe almakla iş bitmiyor. Mahkeme kararına göre yol haritası belirliyoruz. Galeri açan, hazırlık işçilerine ihtiyacımız var. Çalışma daha bitmedi. Bu işlemlerin bir ay içinde bitmesi gerekiyor” dedi.