Tavuk festivalinde 10 bin kişilik tavuk dağıtıldı

Zonguldak İli Kanatlı Hayvan Eti Üreticiler Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen 4. Ulusal Zonguldak Tavuk ve Kültür Festivaline ve Kültür Evlerinin açılışı Madenci Anıtı önünde Devrek Belediyesi’ne bağlı bando mızıka takımının eşlik ettiği yürüyüşle başlayarak Valilik Binası önünde gerçekleştirilen törenle yapıldı. Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ZTSO Başkanı Metin Demir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Hasan Kabarık, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Kanatlı Hayvan Eti Üreticiler Birliği Başkanı Osman Bayraklı’nın katıldığı festivalde 10 bin kişilik tenek tavuk dağıtıldı.

“BİRLİK ZAMANIDIR”                  

 Törende saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtı’na çelenk koyan Zonguldak İli Kanatlı Hayvan Eti Üreticiler Birliği Başkan Osman Bayraklı yaptığı açıklamada, Valimiz ve İl Özel İdare Müdürlüğü, BAKKA proje kapsamında tarımsal anlamda daha iyi hizmet etmek için el ele olacağız. Tarımsal anlamda hibelerle projelerle yakın zamanda diğer Bolu ve Çankırı ilimizde olduğu gibi iş adamlarımızdan, siyasi parti başkanlarımızdan, valimizden, özel idaremizden buradan mutlaka en yakın zamanda entegre tesisini bölgemize katılmasını sizlerden rica ediyoruz. Zonguldak hepimizin, inşallah bundan böyle kömürümüzden sonra tarımında canlanması için el ele birlik zamanıdır. Bizler birlik yönetimi olarak gerekli desteği göstereceğiz.” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

“AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK”

Bayraklı’nın konuşmasının ardında kürsüye çıkan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, “Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın açmış olduğu 2015 yılı Yöresel Değerler Mahalli Destek Programı kapsamında idaremiz tarafından’ Zonguldak’ın yöresel değerleri Türkiye ile buluşuyor’ başlıklı projesi hazırlanmıştır. Bu proje ilk önce Ankara’da daha sonra Eskişehir İzmir Bursa ve İstanbul’da Zonguldak’ı tanıttık.  Proje kapsamında kültürel değerlerin tanıtılması hedeflenmiş ve kamu nezdinde farkındalık yaratılması amaçlanmıştır. Bu amaçla projemizde bir takım tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilmiştir.” dedi.

“BU PROJE BİR BAŞLANGIÇ”

Demirtaş’ın festivalin açılış töreninde konuşma yapan BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu, “Zonguldak’ın Yöresel Değerleri Türkiye ile Buluşuyor projesi şu an mali destek sağladıklarımız arasında muhtemelen en ilginci olan basında en fazla yeri olan ve umuyoruz ki en fazla etkisi olan proje olacak. Zonguldak hep kömürle tanınır aslında kömürün dışında çok büyük değerleri var. Bunun Türkiye düzeyinde tanınması içinde tanıtım kampanyaları düzenlemektedir. Bu projede bunun bir başlangıcıdır.” ifadelerini kullanarak projenin Zonguldak’a hayırlı olmasını söyledi.

“ZONGULDAK İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE”

Son olarak kürsüye çıkan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, projede emeğin geçenlere teşekkür etti. Zonguldak için çok önemli bir proje olduğunu ifade eden Akdemir, “Bugün Zonguldak güzel günlerinden birini yaşıyor. Zonguldak Valiliği, İl Özel İdare Zonguldak’ın yöresel ürünlerinin tanıtımını tüm Türkiye’ye sadece saydıkları 5 il değil tüm ülkeye tanıtmak için bu projeyi başlattılar. TSO başkanım ve sayın valimle birlikte bu konuyu hiç tereddütsüz dikkate aldık. Artı biz belediye olarakta bu projeye ortak olduk. İlimiz kömüre bağlı olmaktan kurtarıp başka kanallara yayılması çok önemlidir. Her şehrin kendine özgü özellikler vardır. Bunları Türkiye’ye tanıtmak için çaba sarf ediyorlar. Bizde bu konuya duyarlılık gösterdik.” şeklinde konuştu.

Törendeki konuşmaların ardından festivalin açılış törenine katılan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, ZTSO Başkanı Metin Demir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Hasan Kabarık, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, BAKKA Genel Sekreteri İbrahim Kuzu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, AKP İl Başkanı Zeki Tosun, Zonguldak İli Kanatlı Hayvan Eti Üreticiler Birliği Başkanı Osman Bayraklı İle birlikte kurdele keserek Kültür Evlerinin açılışını gerçekleştirdi. Evlerin açılışının ardından tanıtım tırını gezen protokol daha sonra Kültür Evlerinde vatandaşa dağıtılan 10 bin kişilik teneke tavuğun tadına baktılar. (Aykut KARA)