İnağzı Mahallesi, Mert Sokak’ta bulunan bir inşaatın neden olduğu toprak kayması yüzünden 46 yaşındaki Safiye Karaduman’a ait iki katlı eve tahliye kararı çıktı. Tedbirsizlik nedeniyle yıkılma tehlikesi bulunan evin herhangi can ve mal kaybına sebep olmaması için en kısa sürede boşaltılmasını isteyen Zonguldak Belediyesi, Safiye Karaduman’ın yardım talebini ise red etti.

Halkın Sesi’ne konuşan Karaduman, “Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile bire bir görüştük. Bana pişkin pişkin sırıtıp ‘Belediyenin zor durumda olduğunu ellerin bir şey gelmeyeceğini’ ifade etti. Şimdi zor durumdayız” şeklinde konuştu.

“KİRA ÖDEYECEK DURUMUM YOK”

Şu anda mahkeme sürecinin başladığını ve devlet büyüklerinden destek beklediğini söyleyen Karaduman, “Zonguldak Belediyesi tarafından gelen tebliğ ile evi boşaltımımızı istiyorlar. Ama hiçbir yer gösterilmedi ve hiçbir destek sağlanmadı. Evimizde 3 kişi yaşıyoruz.  Yardım bekliyoruz.  Belediye Başkanı ile bire bir görüştük. Bana pişkin pişkin sırıtıp belediyenin zor durumda olduğunu ellerin bir şey gelmediğini söyledi. Halkımızdan ben burada rica ediyorum belediyemize yardım etsin ben üzüldüm. Emekli maaşımla geçiniyoruz. Evimizden çıkıp kira ödeyecek durumum yok. Bu yüzden zor durumdayım” dedi.

Aycan KARADAĞ