Terakki Mahallesi muhtarı Şükrü Fidanboy, hastane inşaatıyla ilgili çıkan tartışmaya mahalle muhtarlarının da dahil olmasının tek sorumlusunun muhtarlar cemiyet başkanı olduğunu belirterek, “Tartışmayı öyle bir hale getirdiler ki sanki sadece muhtarlar karar verecekmiş gibi oldu. Bunu bu havaya sokan, bu şekilde anlaşılmasına sebep olan da sadece muhtarlar cemiyet başkanıdır. Muhtarlar Cemiyet Başkanı bizleri toplayıp; ‘Arkadaşlar kusura bakmayın. Hiçbir şekilde hastane hakkında demeç vermeyeceksiniz’ deseydi bu işler bu safhaya gelmezdi” dedi.

Yeni hastane projesinin nereye yapılacağı yönünde çıkan tartışmalara muhtarlar da dahil olmuştu. Hastanenin Elvanpazarcık’a yapılmasının daha uygun olduğunu düşünen muhtarlar arasında ismi geçen Terakki Mahallesi muhtarı Şükrü Fidanboy, geçtiğimiz gün alınan bir kararla, bakanlığın mevcut hastane bölgesinde yarım kalan inşaatı tamamlayacağı bildirmesi üzerine açıklamada bulundu.

“DESTEKLEDİĞİMİZİ GÖSTERMEK İSTEDİK”

Vatandaşların yararını gözeterek ortak karar alan muhalefet ve hükümet partilerini desteklemek amacıyla bildiri yayınladıklarını belirten Fidanboy, “Köy muhtarları ve merkezdeki üç büyük mahallenin muhtarları olarak kendi aramızda AKP ve CHP İl Genel Meclisi kararını desteklemek için ortak bir bildiri yayınladık. Desteklediğimizi göstermek istedik. Sabah evden çıktıktan sonra Elvanpazarcık da bir sigorta hastanesi de bir domuz ini de bir üzülmez de bir fakat şu var; öyle bir hale getirdiler ki sanki sadece muhtarlar karar verecekmiş gibi oldu. Bunu bu havaya sokan, bu şekilde anlaşılmasına sebep olan da sadece Muhtarlar Cemiyet Başkanıdır” ifadelerini kullandı.

“BİZİM DEĞİL, MİLLETVEKİLİNİN SORUMLULUĞUDUR”

Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas’ın, konuyla ilgili basına demeç vermeme konusunda kendilerine uyarıda bulunması gerektiğini belirten Fidanboy, “Muhtarlar Cemiyet Başkanının bizleri toplayıp; -Arkadaşlar kusura bakmayın. Hiçbir şekilde hastane hakkında demeç vermeyeceksiniz- deseydi bu işler bu safhaya gelmezdi. Milletvekilinin sorumluluğu bizim sorumluluğumuz değil. Sağlık bakanlığının sorunuydu. Bizim tek bir amacımız vardı. Üzerimize sorumluluk bildiğimiz; orada trilyonlarca yatırım yapılan mevcut hastanenin yerinin yapılmasıydı. Devlet Hastanesi benim kapımın önünde. Banane! Elvanpazarcık, hastanesini yapar yapmaz…” diye konuştu.

“VATANDAŞ, VEKİLLERE KÜSKÜN”

AKP ve CHP’nin ortak almış olduğu kararda desteklediklerini göstermek amacıyla hastane konusuna dahil olduklarının altını çizen Fidanboy, “Ama biz İl Genel Meclisinin ilk defa Zonguldak’ta, iktidar ve muhalefetin ortak almış olduğu karara destek verdik. Yine ortak kararlar alsınlar yine destekleriz. Yoksa yeri ile alakalı olarak bizim bir sorunumuz yok. O, sayın vekillerin sorunudur. Vatandaş, vekillere küskün” dedi.